(1) The Indian govt has invited Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan to be the next Chief Guest at India’s Republic Day parade of 2017. He is the Crown Prince of

A) Kuwait

B) Saudi Arabia

C) Abu Dhabi

D) Iran E) Syria

(2) India has formally joined the Paris Climate Change Agreement by submitting its instrument of ratification to the UN. The UN headquarters is located in

A) Washington DC

B) New York

C) London

D) Paris

(3) On October 2 India celebrated Mahatma Gandhi’s ___ birth anniversary.

A) 148th

B) 147th

C) 144th

D) 146th

(4) Which Indian-American professor has been named as the 2016 class of the “Jerger Future Leaders of Audiology” by the American Academy of Audiology?

A) Vinaya Manchaiah

B) Madhumitha Kumari

C) Nidhi Sharma

D) Nishant Prakash

(5) Who won the award at the 2016 Google Science Fair?

A) Gangesha Upadhyaya

B) Namit Vaghela

C) Shruti Rawat

D) Kiara Nirghin

(6) Which country’s NGO has won the UN climate award this year?

A) Thailand

B) Sri Lanka

C) Egypt

D) India

(7) Who won the 2016 Malaysian Grand Prix?

A) Max Verstappen

B) Fernando Alonso

C) Kevin Magnussen

D) Daniel Ricciardo

(8) Name the Indian golfer who won the 2016 Korea Open.

A) Hafeez Jullundhri

B) Devan Nair

C) Gaganjeet Bhullar

D) Atul Wassan

(9) Baahubali star Prabhas will have his wax figure immortalised at Madame Tussauds, ___.

A) London

B) Bangok

C) Paris

D) Rome

(10) Which short film has won the first prize at the Swachh Bharat Short Film Festival (SBSFF)?

A) Chembuku Moodindi

B) Murga

C) Sarkarmi Rati Wadho

D) Nahna Doot


(1) C   (2) B   (3) B   (4) A   (5) D   (6) D   (7) D   (8) C   (9) B   (10) B

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email