(1) The first BRICS film festival has begun in which city?

A) Mumbai

B) Pune

C) New Delhi

D) Kolkata

(2) Name the film star who will be given an honorary Academy Award for his extraordinary achievements in film.

A) Ralph Bakshi

B) Robert Downey Jr.

C) Mark Ruffalo

D) Jackie Chan

(3) Nalini Dhar Bhattacharyya, who passed away recently, was the famous poet of which state of India?

A) Assam

B) West bengal

C) Odisha

D) Maharashtra

(4) Which country has developed the worlds first leprosy vaccine?


B) China

C) India

D) Malaysia

(5) Islam Karimov, who died recently, was the former president of which of the following countries?

A) Kazakhstan

B) Turkmenistan

C) Kyrgyzstan

D) Uzbekistan

(6) With a view to engaging youth of which state in constructive sporting activities, a special package of Rs 200 cr has been announced by PM Narendra Modi?

A) Jammu & Kashmir

B) West Bengal

C) Chhattisgarh

D) Maharashtra

(7) Which high court of India has recently launch e-stamping facility?

A) Haryana

B) Uttar Pradesh

C) Rajasthan

D) Andhra Pradesh

(8) The Jan Shikshan Sansthan (JSS), Malappuram, has won the Unesco Confucius Prize for Literacy. The JSS is situated in the state of

A) Tripura

B) Nagaland

C) Kerala

D) Sikkim

(9) Chennamaneni Vidyasagar Rao, who was sworn in as the acting Governor of Tamil Nadu recently, is the present governor of

A) Karnataka

B) Andhra Pradesh

C) Telangana

D) Maharashtra

(10) Which Indian Cricketer has been conferred with honorary life member of the Marylebone Cricket Club?

A) Mahindra Dhoni

B) Rahul Dravid

C) Zaheer Khan

D) Virender Sehwag


(1) C   (2) D   (3) A   (4) C   (5) D   (6) A   (7) C   (8) C   (9) D   (10) C

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email