(1) What is the theme of the 2016 International Day of Persons with Disabilities?

A) Achieving 17 goals for the future we want

B) E-accessibility

C) Nothing about us without us

D) Decent work for persons with disabilities

(2) The Reserve Bank of India (RBI) has decided to extend the time for installment of Aadhaar-enabled PoS devices till which date?

A) March 29, 2017

B) February 1, 2017

C) January 30, 2017

D) June 30, 2017

(3) RBI on December 4, 2016 announced to issue new Rs. 20 and Rs. 50 notes to ease the currency crunch due to demonetization decision. Which of the following statements is true?

A) The old notes of Rs 20 and Rs 50 will no more remain legal tender after introduction of new notes

B) The new notes will have the signature of RBI Governor Raghu Ram Rajan

C) The year ‘2016’ will be printed on the reverse of the banknotes.

D) The new Rs 20 notes will have the inset letter ‘R’ in both the number panels.

(4) Which district in Assam has become the first to pay wages to Tea Garden Workers through individual bank accounts after the state government’s direction to adopt cashless transaction before December 15?

A) Chirang

B) Hojai

C) Nalbari

D) Hailakandi

(5) Who has been crowned as Miss Supranational 2016 at a grand ceremony in Krynica Zdroj, Poland on December 2, 2016?

A) Jaleesa Pigot

B) Valeria Vespoli

C) Korinna Kocsis

D) Srinidhi Shetty

(6) __________ has been named the most admired leader in the technology space, in a survey conducted by VC firm First Round Capital involving over 700 startup founders.

A) Steve Jobs (Apple)

B) Mark Zuckerberg (Facebook)

C) Jeff Bezos (Amazon)

D) Elon Musk (Tesla and SpaceX)

(7) The 6th Heart of Asia ministerial conference was held at Amritsar in Punjab recently. The conference was held to discuss peace, cooperation and economic development in

A) Syria

B) Libya

C) Yemen

D) Afghanistan

(8) Which of the following is the capital city of South Sudan? The US and the UN have warned of intensified violence in the country.

A) Juba

B) Khartoum

C) Manama

D) Yerevan

(9) Phulel Singh Sujlana, who passed away recently, was the former international umpire of which sports?

A) Cricket

B) Boxing

C) Hockey

D) Badminton

(10) Which Bank has launched its own mobile and tab based digital wallet Cippy Wallet app on December 2, 2016 in New Delhi to encourage consumers to experience cash free purchases from the mobile phone for day-to-day needs.

A) DCB Bank

B) HDFC Bank

C) Federal Bank



(1) A   (2) D   (3) C   (4) D   (5) D   (6) D   (7) D   (8) A   (9) C   (10) A

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email