(1) Which state has become the first Indian state to implement Direct Benefit Transfer (DBT) in Kerosene?

A) Assam

B) Andhra Pradesh

C) Haryana

D) Jharkhand

(2) Name the Japanese researcher who won the Nobel Prize for his work on cell recycling?

A) Yoshinori Ohsumi

B) Fukuzawa Yukichi

C) Mori Arinori

D) Tsuda Yukio

(3) Reliance Group has entered into a partnership with aircraft manufacturing company to execute offsets for the recently concluded deal for 36 Rafale fighter jets?

A) Messerschmitt-Bölkow-Blohm

B) Hongdu Aviation Industry Group

C) Novosibirsk Aircraft Production Association

D) Dassault Aviation

(4) What is the theme of 2016 World Habitat Day (WHD)?

A) Cities and Climate Change

B) Public Spaces for All

C) Housing at the Centre

D) Cities, magnets of hope

(5) On October 3 State Bank of India (SBI)became the first Indian bank to open a branch in which country?


B) Italy

C) Oman

D) Myanmar

(6) Recently the French government has conferred ‘Knight in the National Order of Merit’ to which of the following person?

A) Kiran Mazumdar-Shaw

B) Kamal Hassan

C) Philippe Gautier

D) Prajna Chowta

(7) Who is appointed as the new CEO of Reliance Nippon Life Insurance Company?

A) Ashish Vohra

B) Mukesh Ambani

C) Tsuda Yukio

D) Anup Rau

(8) Who has been appointed as the new chairman of Insolvency and Bankruptcy Board of India (IBBI)?

A) M S Sahoo

B) Ashish Arya

C) P V Gokhale

D) S K Banerjee

(9) What is the name of Prasar Bharati Corporation CEO who has resign recently?

A) Jawhar Sircar

B) Rajyavardhan Rathore

C) M.K. Razdan

D) Ajay Mittal

(10) The book “Far and Away:Reporting From the Brink of Change” has been authored by whom?

A) Steve Donoghue

B) Salman Rushdie

C) Andrew Solomon

D) Joshua Hammer


(1) D   (2) A   (3) D   (4) C   (5) D   (6) D   (7) A   (8) A   (9) A   (10) C

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email