(1) The Union Health Ministry has recently launched LCDC campaign to eradicate leprosy. What does “LCDC” stands for?

A) Leprosy Case Deceive Campaign

B) Leprosy Case Detector Campaign

C) Leprosy Case Detection Campaign

D) Leprosy Case Detecting Campaign

(2) The International Day of Charity is observed every year on

AS) 1 Sep

B) 2 Sep

C) 3 Sep

D) 5 Sep

(3) Who was crowned Miss World Japan?

A) Margaret Cho

B) Katsumi Yusa

C) Akriti Ono

D) Priyanka Yoshikawa

(4) Who is the chairman of the Central Pollution Control Board?

A) S. P. Singh Parihar

B) A. B. Akolkar

C) Praveen Prakash

D) Kalyan Rudra

(5) Who is the president of the National Rifle Association of India?

A) Gagandeep Soddi

B) Raninder Singh

C) Abhinav Bindra

D) Sanjay Chand

(6) Illya Vasylovych Marchenko is a professional tennis player hailing from which country?

A) Italy

B) Bosnia

C) Ukraine

D) Colombia

(7) The Kalesar National Park is located in which state of India?

A) Maharashtra

B) Kerala

C) Odisha

D) Haryana

(8) Arif Beg, who passed away recently, was related to which field?

A) Sports

B) Politics

C) Photography

D) Journalism

(9) India’s Saurav Ghosal is associated with which of the following games?

A) Squash

B) Tennis

C) Table Tennis

D) Badminton

(10) Who won the 2016 Brazil Open Grand Prix in mixed doubles category?

A) Toby Ng and Rachel Honderich

B) Hugo Arthuso and Fabiana Silva

C) Pranaav Jerry Chopra and N. Sikki Reddy

D) Diego Mini and Luz Maria Zornoza


(1) B   (2) D   (3) D   (4) A   (5) B   (6) C   (7) D   (8) B   (9) A   (10) C

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email