(1) Name the satellite, which has been launched India for the Purpose of South Asian Countries?

A) B SAT – 9

B) C SAT – 9

C) G SAT – 9

D) K SAT – 9

(2) Name the organization, which has been launched Express Wi-Fi in India, recently?

A) Facebook

B) Google

C) Both

D) None

(3) Name the state, in which India’s first Private sector small arms manufacturing Plant inaugurated, recently?

A) Maharashtra

B) Uttarpradesh

C) Madhya Pradesh

D) None

(4) Name the place, in which last dinosaur species discovered recently?

A) Morocco

B) Cairo

C) Algeria

D) None

(5) Name the state, which was started a scheme of subsidised rates of Rs.5 breakfast and Rs.10 full meal for labourers?

A) Punjab

B) Haryana

C) Asom

D) None

(6) Name State, in which India’s first “Village of Books” inaugurated, recently?

A) Maharashtra

B) Madhya Pradesh

C) Uttar Pradesh

D) None

(7) What is the place of Andhra Pradesh in UDAY Scheme?

A) 10 th

B) 11 th

C) 12 th

D) 13 th

(8) Name the State, in which the Police Public Schools will be set up soon?

A) Asom

B) Rajasthan

C) Haryana

D) None

(9) Name the person, who has been appointed as Chairman of Tea Board of India, recently?

A) Prabhat Kamal Bezboruah

B) MS Boje Gowda

C) P.S.D. Gowda

D) None

(10) State the amount, which was raised by ICC for Women’s World Cup Prize money, recently?

A) $ 1 Million

B) $ 2 Million

C) $ 3 Million

D) $ 4 Million

(11) Name Indian Steel company, which has been signed steel supply deal with Australian steel group Arrium?

A) Adani

B) Anthony

C) Adam

D) None


(1) C    (2) A    (3) C    (4) A    (5) B    (6) A    (7) C    (8) C    (9) A     (10) B    (11) A

Click Here to download today’s Current Affairs in PDF Format

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email