(1) Who has been named as the Time magazine’s Person of the Year 2016?

A) Donald Trump

B) Mark Zuckerberg

C) Narendra Modi

D) Hillary Clinton

(2) Which is the most powerful language according to the 2016 World Power Language Index (PLI)?

A) Mandarin

B) English

C) French

D) Spanish

(3) On December 8 which city’s metro rail project got the approval from the Central government?

A) Pune

B) Ahmednagar

C) Nashik

D) Akola

(4) Who is the winner of the UK Turner prize 2016 ?

A) Anthea Hamilton

B) Josephine Pryde

C) Michael Dean

D) Helen Marten

(5) Which High Court has declared the practice of triple talaq as unconstitutional?





(6) Bernard Cazeneuve is the new Prime Minister of which of the following countries?

A) Spain

B) France

C) Germany

D) Sweden

(7) India received $300-bn FDI between Apr 2000 and Sep 2016. Thirty three per cent of the FDI came through the

A) Mauritius route

B) Singapore route

C) US route

D) Switzerland route

(8) Alexander Van der Bellen won the presidential election in which of the following countries recently?

A) Denmark

B) Norway

C) Finland

D) Austria

(9) The first ever International Gita Mahotsav was held recently in

A) Chennai, Tamil Nadu

B) Mangalore, Karnataka

C) Nasik, Maharashtra

D) Kurukshetra, Haryana

(10) Which of the following airlines has appointed Amar Abrol as its Managing Director in ddition to his role as Chief Executive Officer (CEO)?

A) Jet Airways

B) Indigo

C) Go Air

D) AirAsia
(1) A   (2) B   (3) A   (4) D   (5) D   (6) B   (7) A   (8) D  (9) D   (10) D



Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email