Click here to download 07 July 2018 CA Quiz in PDF Format

1) UN Member states approve _________ US Dollar budget for 13 peacekeeping operations for the year 2018-19.
(A) 5.59 billion
(B) 4.49 billion
(C) 6.69 billion
(D) 3.39 billion
Answer: C

2) Which country has to operate ‘World’s Emptiest Airport?
(A) India
(B) China
(C) USA
(D) Japan
Answer: A

3) Who was appointed NGT Chairperson?
(A) Vikramajit Sen
(B) Adarsh Kumar
(C) Prafulla Chandra Pant
(D) Amitava Roy
Answer: B

4) Which countries are agreed to jointly promote Buddhist and Ramayana circuits & Adventure tourism?
(A) India, China
(B) India, Japan
(C) Nepal, India
(D) Nepal, China
Answer: C

5) Which Space centre has prepared to touch the sun for the first time in human history?
(A) NASA
(B) NADA
(C) KCST
(D) ISRO
Answer: A

6) Which bank has announced that its mortgage loan portfolio crossed the Rs 1.5-trillion milestone?
(A) Andhra Bank
(B) ICICI
(C) YES Bank
(D) SBI
Answer: B

7) Nawaz Sharif sentenced to 10 years in jail. He was former PM of which country?
(A) India
(B) China
(C) Pakistan
(D) Nepal
Answer: C

8) Which of the following company has become India’s largest tax payer in private sector?
(A) TCS
(B) Infosys
(C) Wipro
(D) RIL
Answer: D

Leave a Reply


Share:
Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email