(1) The RBI has permitted startups to raise external commercial borrowings (ECBs) of up to _________ in a financial year.

A) USD 1 mn

B) USD 3 mn

C) USD 5 mn

D) USD 10 mn

(2) The High Court of which of the following states has ordered a complete ban on the sale of whitener in the state?

A) Bihar

B) Kerala

C) Nagaland

D) Uttarakhand

(3) Which country has set up a 10 billion euro investment fund to finance projects in Central and Eastern Europe?

A) Russia

B) Poland



(4) What is the India’s position on the global business optimism index, as per the latest Grant Thornton International Business Report?

A) 5th

B) 9th

C) 2nd

D) 4th

(5) Which Indian Armed Force has launched “Operation school chalo” in South Kashmir?

A) Indian Army

B) Indian Air Force

C) Indian Navy

D) All of the above

(6) Defence Research and Development Organisation (DRDO) signed a MoU with IIT___ to establish a Joint Advanced Technology Centre’(JATC).

A) Bombay

B) Roorkee

C) Delhi

D) Madras

(7) As decided by the GST Council recently, items like soaps, oil, toothpaste, refrigerator and smartphones will be taxed at the rate of

A) 0%

B) 5%

C) 12%

D) 18%

(8) Which state government has signed a Memorandum of Understanding (MoU) with the Union Ministry of Civil Aviation and Airport Authority of India under Regional Connectivity Scheme (RCS)?

A) Assam

B) Maharashtra

C) West Bengal

D) Haryana

(9) The 12-day Global Climate conference was held recently in Marrakech which is a city in

A) Greece

B) Spain

C) Portugal

D) Morocco

(10) Who won the 2016 Paris Masters Title?

A) Novak Djokovic

B) Andy Murray

C) John Isner

D) Kei Nishikori


(1) B  (2) D  (3) D  (4) C  (5) A  (6) C  (7) D  (8)A  (9)D  (10) B

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email