(1) What is the theme of 2016 World Post Day (WPD)?

A) Tell us about the world you want to grow up in

B) Write a letter describing how music can touch lives

C) The Post: Delivering for People and Businesses Daily

D) Innovation, Integration and Inclusion

(2) The National Pharmaceutical Pricing Authority (NPPA) has capped the prices of how many essential medicines?

A) 45

B) 31

C) 28

D) 52

(3) Which country has vetoed a UN Security Council draft resolution demanding an end to the bombing of Aleppo city in Syria?

A) France

B) Germany

C) China

D) Russia

(4) Prime Minister Narendra Modi launched a series of works dedicated to the philosophy of ________________ in New Delhi on October 9 2016.

A) Mahatma Gandhi

B) Pandit Rama Bhai

C) Pandit Jawaharlal Nehru

D) Pandit Deendayal Upadhyay

(5) The five-day long Durga Puja was celebrated by the Hindu community in which state of India?

A) Madhya Pradesh

B) Himachal Pradesh

C) Megalaya

D) Nagaland

(6) Aaron Pryor, who passed away recently, was related to which sports?

A) Boxing

B) Badminton

C) Wrestling

D) Swimming

(7) Which legendary Oscar-winning Polish film director whose movies defied communist-era censors died at the age of 90?

A) Robert Stigwood

B) Craig Strickland

C) Andrzej Wajda

D) Vilmos Zsigmond

(8) Who has won 2016 China Open Men’s Singles Tennis tournament?

A) Andy Murray

B) Novak Djokovic

C) Rafael Nadal

D) Grigor Dimitrov

(9) Who has won 2016 Formula One Japanese Grand Prix?

A) Kimi Raikkonen

B) Nico Rosberg

C) Max Verstappen

D) Sebastian Vettel

(10) Which sportsperson from India won the women’s singles title after beating Evgeniya Kosetskaya at the Russain Open badminton held in Vladivostok, Russia?

A) Ashwini Ponnappa

B) PV Sindhu

C) Jwala Gutta

D) Ruthvika Shivani Gadde


(1) D   (2) B   (3) D   (4) D   (5) D   (6) A   (7) C   (8) A   (9) B   (10) D

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email