(1) India has so far signed civil nuclear deal(s) with which of the following countries?

A) Kazakhstan

B) Argentina

C) Namibia


E) All the above
(2) In which year was the Punjab Termination of Water Agreements Act passed?

A) 2004

B) 1999

C) 1973

D) 1964
(3) The Asian Development Bank (ADB) issued the second tranche of USD 300 mn for the Power Sector Investment Programme of which of the following states recently?

A) Sikkim

B) Manipur

C) Assam

D) Mizoram
(4) What is the amount the Ministry of Skill Development and Entrepreneurship has given to the Pradhan Mantri Yuva Yojana?

A) Rs 503.12 crore

B) Rs 288.08 crore

C) Rs 602.14 crore

D) Rs 499.94 crore
(5) What is the name of navigation satellite has been launched by China using pulsar detectors to reveal new technologies for space mapping?




(6)Name the former Indian cricketer has been made as a brand ambassador for the second T20 World Cup for the Blind categories?

A) Saurav Ganguly

B) Sachin Tendulkar

C) Rahul Dravid

D) Virendar Sehwag
(7)Who was hold with an additional charge of the post of Managing Director and Chief Executive Officer of Indian Overseas Bank for three months?

A) R. Subramania Kumar

B) Chandra Kanth

C) Surendar Reddy

D) K. Sowrish Kumar
(8)Who has been nominated as the interim chairman of the IT major Tata Consultancy Services (TCS) recently?

A) Anjali Menon

B) Chanda Kochar

C) Ishaat Hussain

D) Mistry
(9)Who among the following scripted history as he/she won the US Senate seat from California, becoming the first Indian-American to reach the feat?

A) Preet Bharara

B) Rajat Gupta

C) Kamala Harris

D) Ami Bera
(10)Donald Trump won elected as the 45th president in the recent US presidential elections. He belongs to which of the following parties?

A) Democratic Party

B) Republican Party

C) Libertarian Party

D) Green Party

(1) E  (2) A  (3) C  (4) D  (5) A  (6) C  (7) A  (8) C  (9) C  (10) B



Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email