(1) The military training exercise ‘Yudh Abhyas 2016’ is a joint exercise conducted in Uttarakhand from Sep 14 to 27 between India and


B) Russia

C) China

D) Japan

(2) Who has been honoured with “Tamil Ratna” award by a body of Tamil diaspora here for fighting corruption and working for more transparency?

A) Vairamuthu

B) Na. Muthu kumar

C) Subramanian Swamy

D) Prakash Swamy

(3) The Gorkha Autonomous Council Demand Committee (GACDC) has demanded that Gorkhas be recognised as an indigenous community of _____ in the National Register of Citizens (NRC) updation process.

A) West Bengal

B) Assam

C) Nagaland

D) Manipur

(4) Pranab Mukherjee presented the President’s Colours to which Indian military academy?

A) Counter-Insurgency and Jungle Warfare School

B) High Altitude Warfare School

C) Defence Services Staff College

D) Indian Coast Guard Academy

(5) Which stock exchange has become first Indian stock exchange to file Initial Public Offering (IPO) with SEBI?

A) National Commodity & Derivatives Exchange (NCDEX)

B) Multi Commodity Exchange of India (MCX)

C) Bombay Stock Exchange (BSE)

D) National Stock Exchange (NSE)

(6) India gained how many gold medals in ITTF 2016 India Junior and Cadet Open Table Tennis Championships?

A) 3

B) 4

C) 5

D) 6

(7) Indian Squash player rose to which rank in Women’s Ranking in the latest Professional Squash association rankings?

A) 9

B) 10

C) 11

D) 12

(8) Which country was unanimously elected as the 39th Associate Member of International Cricket Council’s (ICC) during its full council meeting in Edinburgh, Scotland?


B) Malaysia

C) China

D) Saudi Arabia

(9) Who among the following won the men’s singles title of the US Open tennis tournament?

A) Novak Djokovic

B) Andy Murray

C) Roger Federer

D) Stan Wawrinka

(10) Who has won the 2016 Durand Cup Football Title?

A) Army Red

B) Sporting Goa

C) Army Green

D) DSK Shivajians


(1) A   (2) C   (3) B   (4) C   (5) C   (6) B   (7) B   (8) D   (9) D   (10) C

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email