(1) On 15th August 2017 India celebrated ———— Independence Day.

(A) 70th

(B) 72nd

(C) 69th

(D) 71st

(2) Who was banned for five matches for pushing the referee?

(A) Lionel Messi

(B) Cristiano Ronaldo

(C) Neymar

(D) Eden Hazard

(3) Who among the following resigned as president of the Nagaur District Association, marking an end to his presence in the Rajasthan Cricket Association (RCA)?

(A) Abhijeet More

(B) Rajeev Shukla

(C) Lalit Modi

(D) Raj Kundra

(4) How many medals did India win at the 6th Golden Glove women’s Boxing Tournament at Vojvodina, Serbia?

(A) 10

(B) 11

(C) 12

(D) 13

(5) Who has launched the live twitter wall for promoting ‘Bharat Ke Veer’ portal on the eve of 71st Independence Day?

(A) Rajnath Singh

(B) Narendra Modi

(C) Venkaiah Naidu

(D) Ramnath Kovind

(6) The Indian government on August 15, 2017 asked Facebook and other social networking sites to remove content regarding the ____ Whale Challenge.

(A) Red

(B) White

(C) Blue

(D) Black

(7) Who among the following has become the youngest person to reach the summit of the 6,153 metres-high Mt Stok Kangri in Kashmir?

(A) Koyal Sengupta

(B) Shikha Pannu

(C) Kaamya Karthikeyan

(D) Isha Pandya

(8) Who on August 15, 2017 launched a website to honour gallantry award winners?

(A) Arun Jaitley

(B) Ramnath Kovind

(C) Narendra Modi

(D) Venkiah Naidu

(9) Who was appointed as chairman and managing director (CMD) of Hindustan Copper Ltd (HCL)?

(A) Emandi Sankara Rao

(B) Santosh Sharma

(C) Debasis Jana

(D) Shekhar Gurera

(10) Who is going to be the new Managing Director & CEO of IFCI Ltd, a government company?

(A) Megha Patil

(B) Sankara Rao

(C) Vipin Rawat

(D) Swapnil Shah


(1) D   (2) B   (3) C   (4) A   (5) A   (6) C   (7) C   (8) C   (9) B   (10) B

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email