(1) Indian Railways marked the “Swachh Paryavaran Diwas” (Clean Environment Day) by launching the Swachht Saptah (Cleanliness Week) from which date by Union Railway Minister?

A) September 18th

B) September 17th

C)September 19th

D) September 20th

(2) The 2016 National conference on labour will be hosted by which city of India?

A) Kochi

B) Bhubaneswar

C) Chennai

D) Lucknow

(3) Which legendary singer has been conferred ‘Banga Bibhushan’ award by the West Bengal Government?

A) S.Janaki

B) S.P.Balasubramaniam

C) Asha Bonsle

D) Lata Mangeshkar

(4) Name the advanced indigenously built guided Missile Detroyer has been launched by the Indian Navy at Mumbai?

A) Kochi

B) Visakhapatnam

C) Mumbai

D) Mormugao

(5) Which impaired shooter from Pune won bronze in the 10m air rifle category at the 1st World Deaf Shooting Championships held in Kazan, Russia?

A) Prijeesha Deshmukh

B) Anil Deshmukh

C) Priyesha Deshmukh

D) Pritham Deshmukh

(6) Who has been appointed as the new chairman of Union Public Service Commission (UPSC)?

A) Deepak Gupta

B) B S Bassi

C) Madhav Saxena

D) Alka Sirohi

(7) Who would be honoured as the 2016 Humanitarian of the year by students and faculty at the Harvard Foundation?

A) Ban Ki Moon

B) Margarat Chan

C) Aung San Suu Kyi

D) Narendra Modi

(8) Who has been awarded with Mohanan Suvarna Mudra Award for the year 2016?

A) Suthiradevi

B) Leelavathi

C) Sarathadevi

D) Manjula

(9) Name the translated version of “Sai Charitra Granth” a book on the life of Sai Baba by the Consul General of Malaysia in India Eldeen Husaini Muhammad Hashim?

A) I Like Sai

B) I Love Sai

C) I Believe Sai

D) I Hope Sai

(10) Which Bank has launched its second Skill Academy at Coimbatore, as part of its Corporate Social Responsibility (CSR) initiatives?

A) Catholic Syrian Bank

B) HDFC Bank

C) Federal Bank



(1) B   (2) B   (3) D   (4) D   (5) C   (6) D   (7) C   (8) B   (9) B   (10) C

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email