(1) The Indian Navy recently inducted four types of indigenously developed sonars that will boost its capability. Sonar helps in

A) aerial surveillance

B) anti aircraft operation

C) underwater surveillance

D) landmine detection

(2) In context to resolve tax disputes between India and USA, what does APA stands for?

A) Agreement Pricing Accords

B) Advance Pricing Agreements

C) Agreement Power of Attorney

D) Advance Power of Attorney

(3) For the first time, CRPF has deployed a team of women commandos in anti-Naxal operations in the state of

A) Odisha

B) Jammu and Kashmir

C) Chhattisgarh

D) Jharkhand

(4) Who among the following launched her second book “The Legend of Lakshmi Prasad” recently?

A) Twinkle Khanna

B) Karisma Kapoor

C) Sonali Bendre

D) Shilpa Shetty

(5) Which country has withdrawn from the International Criminal Court (ICC)?

A) Saudi Arabia

B) Russia

C) Sri Lanka

D) Venezuela

(6) What is India’s rank in the latest Climate Change Performance Index (CCPI) 2017?

A) 21

B) 20

C) 23

D) 24

(7) Mastercard has tied up with which bank to launch Masterpass QR, a quick response (QR) mobile payments solution?

A) Yes Bank

B) RBL Bank

C) State Bank of India

D) Allahabad Bank

(8) Recently with which country Defence Ministry has cleared a deal for 145 Ultra-Light Howitzers ?

A) Japan

B) France

C) Israel


(9) Which of the following has been named as the world’s fastest supercomputer, as per recently released Top500 list of supercomputers?

A) Tianhe-2

B) Sunway Taihulight

C) IBM Sequoia

D) Cori

(10) The 2016 Great Indian Film and Literature Festival (GIFLIF) will be held in which state?

A) Uttar Pradesh

B) Maharashtra

C) Assam

D) Haryana

(1) C  (2) B  (3) D  (4) A  (5) B  (6) B  (7) B  (8) D  (9) B  (10) D



Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email