(1) India have signed a MoU to develop a village in Anuradhapura District in which country?

(A) Srilanka

(B) Nepal

(C) Bhutan

(D) Myanmar

(2) Who is newly appointed as the Indian Cricket team’s bowling coach?

(A) R Sridhar

(B) Sanjay Bangar

(C) Bharat Arun

(D) Ravi Shastri

(3) Which state government revamps ‘Majhi Kanya Bhagyashree’ scheme for girl child welfare?

(A) Odisha

(B) Karnataka

(C) Uttar Pradesh

(D) Maharashtra

(4) According to the International Migration Outlook 2017 report on OECD member countries, Which country citizens are among top asylum-seekers in other countries?

(A) Australia

(B) India

(C) Finland

(D) Japan

(5) US and which country have jointly test-fired a HIFiRE ‘Hypersonic’ missile capable of moving at a speed eight times faster than sound?

(A) Australia

(B) India

(C) Israel

(D) Pakistan

(6) Who is the current Governor of Nagaland?

(A) Mridula Sinha

(B) Keshari Nath Tripathi

(C) Banwarilal Purohit

(D) PB Acharya

(7) India has launched a solar project with state-of-the-art technology to electrify a remote village of Agaween in which country?

(A) Syria

(B) Egypt

(C) Myanmar

(D) Philippines

(8) FIFA lifted the ban on which country’s Football Association for the failure to abide by agreements mentioned in articles 14 and 19 of the FIFA statute?

(A) Brazil

(B) Argentina

(C) Sudan

(D) Mexico

(9) Which state has became the first state to have eco-friendly bridges for movement of tigers?

(A) Karnataka

(B) Telangana

(C) Nagaland

(D) Kerala

(10) Which country’s Navy tests world’s first drone-killing laser weapon?

(A) Russia

(B) India

(C) China

(D) US


(1) A   (2) C   (3) D   (4) B   (5) A   (6) D   (7) B   (8) C   (9) B   (10) D

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email