(1) The 2nd joint tactical exercise “Sino-India Cooperation 2016” has been held in which city?

A) Jaisalmer

B) Ladakh

C) Kutch

D) Udaipur

(2) Who has been awarded with the first International Prize in Statistics?

A) Ron Wasserstein

B) William Johnson

C) David Cox

D) Susan Ellenberg

(3) What is the name of skill development programme has been launched by the Maharashtra government for students?

A) Mukundh Setu

B) Madhumitha Setu

C) Kshatriya Setu

D) Kaushalya Setu

(4) Railways and Urban Development Ministries signed anMoU for how many years to redevelop railway stations and adjoining areas on smart city lines for enhancing passenger amenities?

A) Four

B) Five

C) Six

D) Seven

(5) Recently between which states, an Apex Council on river water-sharing was formed to study the availability of water in the Krishna river?

A) Andhra Pradesh and Telangana

B) Tamil Nadu and Karnataka

C) Tamil Nadu and Andhra Pradesh

D) Andhra Pradesh and Karnataka

(6) Which government official was on a five-day visit to Hungary and Algeria, where he raised the matter of cross-border terrorism and a host of other bilateral issues?

A) Suresh Prabhu

B) Narendra Modi

C) Hamid Ansari

D) Sushma Swaraj

(7) Which team has won the 15th USIC- International Shooting World Championship with 10 medals held at Saint Mandrier, France?

A) Services team

B) Indian Overseas Bank team

C) Indian Railways team

D) Indian Bank team

(8) Which company recently announced the world’s first 5G Modem, called the Snapdragon X50 by the year of 2018?

A) Motorola

B) Dreamchip Electronics

C) Qualcomm

D) ARM Holdings

(9) Which bank has been conferred with “Special Award for Excellence in MSME lending” for its performance in lending to the MSME sector during the year 2013-14 and 2014-15?

A) State Bank of Patiala

B) State Bank of Travancore

C) State Bank of Mysore

D) State Bank of Kochi

(10) Which bank has acquired the semi-naming rights of Sikanderpur Metro Station in Gurugram?

A) BoB





(1) B   (2) C   (3) D   (4) B   (5) A   (6) C   (7) C   (8) C   (9) A   (10) A

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email