(1) Which state government reduces interest on loan under Saksham Yojna?

(A) Kerala

(B) Tamil Nadu

(C) Chhattisgarh

(D) Goa

(2) In October 2017, Income Tax Department launched which of the following for taxpayers so that they can seek answers to their basic queries and doubts relating to direct tax issues?

(A) Mobile application

(B) Website

(C) Window in Income Tax office

(D) Online chat service

(3) Which country is going to host 2017 Technology Summit in November 2017?

(A) Hong Kong

(B) UAE

(C) Canada

(D) India

(4) Which country is to provide EMALS technology to India for aircraft carriers?

(A) Africa

(B) USA

(C) Australia

(D) Nigeria

(5) Who receives Blue Planet Prize recently?

(A) Hans Joachim Schellnhuber

(B) Roger federer

(C) Williams James

(D) Fotherer Stephen

(6) Whom to be honoured with Hridaynath Mangeshkar Award?

(A) Javed Akhtar

(B) Zaheer Khan

(C) Nareen Khan

(D) Silip Mehta

(7) Kamle has been named the 23rd district of which of the following states?

(A) Tripura

(B) Meghalaya

(C) Assam

(D) Arunachal Pradesh

(8) According to United Nations report, “Levels and Trends in Child Mortality 2017″, India is accountable for how much percent newborn deaths overall?

(A) 24%

(B) 27%

(C) 19%

(D) 32%

(9) According to ESPNCricinfo, Ravi Shastri has emerged as the world’s highest earning cricket coach with salary close to ______ million dollars per year.

(A) 1.34

(B) 1.07

(C) 1.24

(D) 1.17

(10) Who has been chosen as the next Prime Minister of New Zealand?

(A) Bill English

(B) Jacinda Ardern

(C) John Key

(D) Helen Clark

Answers:-

(1) C   (2) D   (3) D   (4) B   (5) A   (6) A   (7) D   (8) A   (9) D   (10) B

Leave a Reply


Share:
Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email