(1) What is the name of Supercomputer which is launched by the Union Human Resource Development Minister Prakash Javedkar at IIT, Guwahati?





(2) In an initiative to improve the railway travel experience of elderly, diferently-abled and ailing passengers, which service was announced by Ministry of Railways to simplify access to wheelchairs, battery operated cars and porter services?

A) Shravan

B) Sarthi

C) Yatri Mitra

D) Mitra

(3) Who has been appointed as the first woman Director (Marketing) of the Bharat Electronics Ltd (BEL)?

A) Kavya Krishna

B) Suhasini Mehdin

C) Anandi Ramalingam

D) Trisha Krishnan

(4) The three-day annual meeting of the International Monetary Fund and the World Bank will be held starting 7 Oct in

A) Tokyo

B) London

C) Paris

D) Washington

(5) The provisions of the Sarfaesi act are associated with which of the following?

A) Black money

B) Money laundering

C) Foreign exchange


(6) Which Indian-origin personality has been appointed as the head of International Society for Blood Transfusion (ISBT)?

A) Abhishek Krishnan

B) Ravi Reddy

C) Kaduvakulam Antony

D) Balachandran Chullikkadu

(7) Under which article of the Indian Constitution is duty bound to promote and propagate Hindi Language so that it might serve as a medium of expression for all the elements of the composite culture of India and to secure its enrichment?

A) 351

B) 352

C) 353

D) 350

(8) Union Minister of State for Development of North Eastern Region Jitendra Singh inaugurated the ‘e-VMS’ (e-Visitor Management System) at which port as part of the Ease of Doing Business initiatives?

A) Kandla

B) Ennore

C) Krishnapatnam

D) Kochi

(9) What platform to promote business and investments has being launched by India & S Korea?

A) Korea plus

B) India & Korea plus

C) Business plus

D) Business and commerce platform

(10) India’s Deborah Herold is associated with which of the following games?

A) Shooting

B) Boxing

C) Archery

D) Cycling


(1) A   (2) C   (3) C   (4) B   (5) D   (6) B   (7) A   (8) C   (9) A   (10) D

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email