(1) Which Indian Islamic organisation has suggested that the Central government hold a referendum on the issue of triple talaq?





(2) Which bank has declared Silchar as its 5th zone in North East after Guwahati, Shillong?

A) Bank of India

B) Bank of Maharashtra

C) Bank of Baroda

D) State Bank of India

(3) The powerful Typhoon Haima has recently hit which of the following countries?

A) India

B) Malaysia

C) Indonesia

D) Philippines

(4) India and Algeria is mulling a joint venture fertilizer facility situated in the latter country. The capital city of Algeria is

A) Baku

B) Algiers

C) Luanda

D) Tirana

(5) India and Myanmar have signed three MoUs to boost bilateral relations between two neighbouring nations. The currency of Myanmar is

A) Ringgit

B) Kyat

C) Krona

D) Shekel

(6) Which union minister has launched the Regional air Connectivity Scheme (RCS) to enable more people to fly in smaller towns?

A) Narendra Modi

B) Raj Nath Singh

C) Ashok Gajapathi Raju

D) Arun Jaitley

(7) The first-ever global conference to strengthen Arbitration and Enforcement in India has started in which city?

A) Kochi

B) Kolkata

C) New Delhi

D) Chennai

(8) Which Italian city has recently honoured the Dalai Lama with an honorary Citizenship award?

A) Rome

B) Florence

C) Naples

D) Milan

(9) What is the name of Fast Patrol Vessel Indian Coast Guard Ship which was commissioned under the Director-General of Coast Guard Rajendra Singh?

A) Aadesh class

B) Rani Abbakka

C) Rani Gaidinliu

D) Aryaman

(10) Which country has won the World Railway Shooting Championship cup?

A) India

B) Germany

C) France

D) United States


(1) D   (2) D   (3) D   (4) B   (5) B   (6) C   (7) C   (8) D   (9) C   (10) A

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email