(1) M Balamuralikrishna, who passed away recently, was the famous personality of which field?

A) Journalism

B) Music

C) Dance

D) Politics

(2)A loan of how much amount has been sanctioned by NABARD for farmer welfare in Rabi season to be distributed by theDistrict Central Cooperative Banks (DCCBs)

A) Rs 17,000 crore

B) Rs. 27,000 crore

C) Rs. 21,000 crore

D) Rs. 25,000 crore

 (3)The RBI has doubled the limit of Prepaid Payment Instruments (PPIs) to Rs. ________ to facilitate digital transactions.

A) 20000

B) 15000

C) 10000

D) 30000

(4) President Barack Obama awarded the United States highest civilian award ‘Presidential Medal of Freedom’ in White House on 22 November 2016 to how many people?

A) 17

B) 19

C) 24

D) 21

 (5)What is Virat Kohli’s rank in the latest ICC Test Players Rankings?

A) 5th

B) 1st

C) 2nd

D) 4th

(6) The ICC has nullified a ball tampering charge against which cricket player?

A) Nic Maddinson

B) Virat Kohli

C) Shakib Al Hasan

D) Dimuth Karunaratne

 (7)As per the 7th Global Wealth Report issued by the Credit Suisse Research Institute the global wealth of the world has ________ by____ in 2016?

A) Increased, 0.8%

B) Increased, 1.4%

C) Decreased, 0.8%

D) Decreased, 1.4%

 (8) Cabinet Committee on Security (CCS) headed by PM Modi, gave its approval of buying 12 Dornier surveillance aircraft Do-228 for Indian Navy on 23 November 2016. The total cost of these aircraft is

A) Rs 3,000 Crore

B) Rs 2,500 Crore

C) Rs 4,200 Crore

D) Rs 2,000 Crore

(9)Who has been appointed the new chairman of National Highways Authority of India (NHAI) on November 23, 2016?

A) Yuvraj Singh Malik

B) Yogvir Singh Malik

C) Yudhvir Singh Malik

D) Yograaj Singh Malik

 (10) Who has been elected as the new President of Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry (FICCI) for 2017?

A) Pankaj Patel

B) Harshavardhan Neotia

C) Nikunj Srivastav

D) Anil Bhatti


(1) B   (2) C   (3) A   (4) D   (5) D   (6) B   (7) B   (8) B   (9) C   (10) A

One Response to “23 November 2016 Current Affairs Quiz”

  • kadam s.d. says:

    Good GK Information.

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email