(1) Name the person (journalist), who has been conferred with the Kuldip Nayar journalism Award?

A) Vikram Chandra

B) Ravish Kumar

C) Kanchan Gupta

D) None

(2) Name the State, in which 5th Rashtriya Sanskriti Mahotsav in North East Region, recently?

A) Assam

B) Goa

C) Arunachal Pradesh

D) Himachal Pradesh

(3) Name the noted tamil writer, who has been passed away on 23 March, 2017?

A) Saamy

B) Devan

C) Ashokamitran

D) None

(4) Name the Indian shooter, who has won the gold at the ISSF shotgun World Cup, Mexico?

A) Ankur Mittal

B) James Willett

C) Man Singh

D) None

(5) Name the mathematician, who has been won the 2017 Abel Prize, recently?

A) John Milnor

B) Yves Meyer

C) Peter Lax

D) None

(6) State the No. of medals bagged India in IPC Athletics Grand Prix 2017. Recently?

A) 5

B) 6

C) 7

D) 8

(7) State the day, on which we observed every year the World Tuberculosis Day?

A) 21st March

B) 22nd March

C) 23rd March

D) 24th March

(8) Name the songwriter, who has to receives Songwriters Hall of Fame 2017?

A) Elton John

B) Ed Sheeran

C) Bob Dylan

D) None

(9) State the No. of Cities included in the tentative list of UNESCO World Heritage sites, recently? 

A) 3

B) 4

C) 5

D) 6

(10) State the amount, the World Bank signed credit agreement with Centre and Uttarakhand on 23 March 2017?

A) U $ 10 million dollars

B) US 50 million dollars

C) US 100 million dollars

D) None


(1) B    (2) C    (3) C    (4) A    (5) B    (6) D    (7) D    (8) B    (9) C    (10) C

Click Here to download today’s Current Affairs in PDF Format

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email