(1) Which country’s airforce on September 24 has successfully fired recently acquired long range air-to-air MICA missile from Mirage-2000 Upgrade combat aircraft?

A) Oman

B) Egypt

C) Singapore

D) India

(2) India’s Lopamudra Raut was the second runner-up at Miss United Continents 2016. The crown was won by Jeslyn Santos from

A) Thailand

B) Philippines

C) China

D) Vietnam

(3) ________ has become the first state to adopt Centre’s Street Lighting National Programme (SLNP) in all its urban local bodies (ULB).

A) Rajasthan

B) Gujarat

C) Madhya Pradesh

D) Karnataka

(4) The SEBI board meeting recently amended the regulations for InvITs. What does the first ‘I’ denoted in the term InvITs?

A) Indian

B) Infrastructure

C) International

D) Institution

(5) Which of the following has acquired Hyderabad based Tuple-jump in order to help company to store, process and visualise big data?


B) Accenture

C) Facebook

D) Apple

(6) Which of the following company was hit in world’s biggest data breach?

A) Yahoo

B) Facebook

C) Google

D) Microsoft

(7) “Druzhba-2016” the joint military exercise has started between which of the following counties?

A) Nepal and India

B) India and Russia

C) China and Pakistan

D) Pakistan and Russia

(8) Which parliamentary committee has been constituted to examine merger of budgets?

A) Kamal Nath committee

B) Ramesh Jigajinagi committee

C) Veerappa Moily committee

D) Ashok Chavan committee

(9) India’s Sania Mirza along with her partner won the women’s doubles titles at Toray Pan Pacific Open in Tokyo recently. Her present women’s doubles partner is

A) Martina Hingis

B) Barbora Strycova

C) Karolína Plíšková

D) Petra Kvitova

(10) Velavan Senthilkumar is associated with which sports?

A) Sprint

B) Boxing

C) Squash

D) Badminton


(1) D   (2) B   (3) A   (4) B   (5) D   (6) A   (7) D   (8) C   (9) B   (10) C

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email