(1)Who has been appointed as the President of Hockey India  during the 41st Hockey India Executive Board meeting on November 25, 2016 in New Delhi and will replace Narinder  Dhruv BatrA.

A) Mariappa Koshy

B) Mariamma Koshy

C) Mariamma Joshy

D) Mariappa Joshy

 (2)Name the Revolutionary Cuban leader who has served as both Prime Minister and President of Cuba, who died at 90 on 25 November 2016 ?

A) Fidel Vostro

B) Fidel Castro

C) Ryder Castro

D) Ryder Vostro

 (3)National milk day is celebrated on 26 November to mark the anniversary of Father of the White Revolution. Who is the Father of the White Revolution?

A) M.S Swaminathan

B) Hiralal Chaudhary

C) Verghese Kurien

D) G. Balakrishnan

(4) The Constitution Day is celebrated on which date in India?

A) November 25

B) November 24

C) November 27

D) November 26

 (5)Who among the following will receive the “Legends Award” from the International Boxing Association (AIBA) on its 70th anniversary on Dec 20?

A) Vikas Krishan Yadav

B) Shiva Thapa

C) Mary Kom

D) Laishram Sarita Devi

 (6) Name the Indian actor who has won the best performance award by an actor at the 10th Asia Pacific Screen Awards held in Brisbane recently.

A) Nawazuddin Siddiqui

B) Manoj Bajpayee

C) Ranveer Singh

D) Aamir Khan

(7)On 25 November 2016 Armed Forces Tribunal was launched by the Chief Justice of High Court of Jammu and Kashmir at Jammu. Who is the present Chief Justice of High Court of 

Jammu and Kashmir?

A) N Paul Vasanthakumar

B) Tirath Singh Thakur

C) M. M. Kumar

D) Justice Aftab Hussain Saikia

 (8) Bajaj Allianz General Insurance has signed agreement with which bank to sell its insurance products through the bank branches?

A) Union Bank of India

B) Canara Bank

C) Yes Bank

D) Axis Bank

(9)The Central government may impose curbs against which item to fight against black money?

A) Petrol

B) Kerosene

C) Gold

D) Electronic items

(10) Google on 23 November 2016 announced a list of ___ Indian Startups that will join the third edition of Launchpad Accelerator programme at Google Headquarters California.

A) 5

B) 6

C) 7

D) 8



(1) B   (2) B   (3) C   (4) D   (5) C   (6) B   (7) D   (8) B   (9) C   (10) C



Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email