(1) On October 26 India notified a new Double Taxation Avoidance Agreement (DTAA) with which country?

A) Indonesia

B) Malaysia

C) Kuwait

D) South Korea

(2) “Biotech-KISAN scheme” has been launched to empower small and women farmers. What does “KISAN” stands for?

A) Krishi Innovation Scientific Application Network

B) Krishi Innovation Skill Application Network

C) Krishi Innovation Science Application Network

D) Krishi Innovation Sector Application Network

(3) Raj Begum who passed away on October 26 was a ____.

A) Actor

B) Politician

C) Singer

D) Journalist

(4) Name the committee appointed by the government regarding One Rank One Pension (OROP).

A) Naik Jadu Nath Singh committee

B) Sachin Sharma committee

C) L Narasimha Reddy committee

D) Ramesh Chandra Lahoti committee

(5) How many member committee has been formed by The Union Government to keep a close watch on the bird flu situation which has so far killed 24 birds in New Delhi?

A) Four

B) Five

C) Two

D) Three

(6) On October 26 India signed three agreements with which country on issues pertaining to avoidance of double taxation, cooperation in the field of youth and sport affair and food safety cooperation?

A) Australia

B) Germany

C) New Zealand

D) Japan

(7) Which state government will observe 2017 as the “Garib Kalyan Varsh”?

A) Uttar Pradesh

B) Maharashtra

C) Rajasthan

D) Haryana

(8) The book “The Bangle Seller” has been authored by whom?

A) Maya Kalyanpur

B) Anil Kumar

C) M K Mani

D) Brijesh Gulati

(9) Who has been appointed as captain of the Sri Lankan cricket team?

A) Upul Tharanga

B) Rangana Herath

C) Dimuth Karunaratne

D) Nuwan Pradeep

(10) Sanjay Baweja, CFO of _____ resigned on October 26.

A) TCS

B) Amazon India

C) Flipkart

D) Capgemini

Answers:-

(1) D   (2) C   (3) C   (4) C   (5) D   (6) C   (7) B   (8) A   (9) B   (10) C

2 Responses to “26 October 2016 Current Affairs Quiz”

  • purushotam khatri says:

    Thanks, Great work by this website.

  • jitendra mohanty says:

    Excellent Website.

Leave a Reply


Share:
Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email