(1)The United Nations Commission on International Trade Law (UNCITRAL), celebrated its golden jubilee in New Delhi on November 28, 2016. Where is the headquarter of UNCITRAL?

A) Paris

B) Geneva

C) London

D) Vienna

(2)The 2016 annual Conference of Directors-General of Police (DGPs) of States has been held in which city?

A) New Delhi

B) Pune

C) Hyderabad

D) Guwahati

(3)Who won the Gold Medal at AIBA Youth World Championships.?

A) Sachin Singh

B) Jorge Grinan

C) Naman Talwar

D) Hawa Singh

(4) Who has been appointed as Pakistan’s new army chief?

A) Abdul Waheed

B) Qamar Javed Bajwa

C) Tikka Khan

D) Muhammad Musa

(5)The insolvency and Bankruptcy Board of India has set up two advisory panels to consolidate and amend laws relating to corporate as well as service providers insolvency and liquidation. Who will be the head of the panels?

A) Dipak Gupta and Shubhasis ghosh

B) Mohandas Pai and Dipak Gupta

C) Mohandas Pai and Uday Kotak

D) Uday kotak and G Murlidhar

(6) Fidel Castro, who led a rebel army to improbable victory and embraced Soviet-style communism, was the former President of

A) Chile

B) Mexico

C) Cuba

D) Cambodia

(7)Who among the following won the women’s singles title of the Hong Kong Open Super Series tournament recently?

A) Tai Tzu Ying

B) PV Sindhu

C) Ashwini Ponnappa

D) Nozomi Okuhara

E) Saina Nehwal

 (8) Which country has begun voting to phase out nuclear power plants?

A) Germany

B) Japan

C) Switzerland

D) Russia

(9)Which multiplex has partnered with SBI for ease of cash withdrawal?

A) E-Square

B) Pvr Cinemas

C) City pride

D) INOX cinemas

(10) How much percentage of incremental CRR(Cash Reserve Ratio) is introduced by RBI?

A) 100%

B) 50%

C) 75%

D) 80%



(1) D  (2) C   (3) A   (4) B   (5) C   (6) C   (7) A   (8) C   (9) D   (10) A



Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email