(1)Which Indian state will become the first state in India to go cashless?

A) Goa

B) Sikkim

C) Assam

D) Kerala

(2)India’s first digital and cashless village “Akodara” is located in which state?

A) Tamil Nadu

B) Gujarat

C) Maharashtra

D) Kerala

(3)The Taxation Laws (Second Amendment) Bill, 2016 has been introduced in the Parliament to amend the provisions of which Act to ensure that defaulting assesses are subjected to tax at a higher rate and stringent penalty provision?

A) Income-tax Act, 1951

B) Income-tax Act, 1940

C) Income-tax Act, 1959

D) Income-tax Act, 1961

(4) Which of the following was the focus country at the 47th International Film Festival of India (IFFI) held in Goa recently?

A) Republic of Korea

B) Mongolia

C) Cambodia

D) Spain

(5)Which country’s Davis team has won the 2016 Davis Cup tennis tournament?

A) Argentina

B) Switzerland

C) Serbia

D) Croatia

(6) What is the total compensation for the 2011 Fukushima nuclear disaster and decommissioning of the damaged Fukushima-Daiichi nuclear plant?

A) 11 trillion yen

B) 9 trillion yen

C) 15 trillion yen

D) 24 trillion yen

(7)Who won France’s Conservative Presidential primary?

A) Alain Juppé

B) Jean-François Copé

C) Nathalie Kosciusko-Morizet

D) Francois Fillon

(8)Who has been appointed as the new Chief of Army Staff (COAS) of Pakistan?

A) Raheel Sharif

B) Zubair Hayat

C) Ishfaq Nadeem Ahmed

D) Qamar Javed Bajwa

(9)What is the name of the first solar powered aircraft, which was flown 40,000 km in its first round-the-world trip?

A) Solar Ray

B) Solar Apollo

C) Solar Jet

D) Solar Impulse

(10)Utkarsh Micro Finance has received final license from The Reserve Bank of India (RBI) to start operations of____________

A) Small Finance Bank

B) Payment Bank

C) Micro ATM

D) Stock Trading Company


(1) A   (2) B   (3) D   (4) A   (5) A   (6) A   (7) D   (8) D   (9) D   (10) A

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email