(1) By which theme the first National Ayurveda Day is celebrated in India?

A) Ayurveda: Cure and Protect Our Lives

B) Live happily with Ayurveda

C) Ayurveda for Prevention and Control of Diabetes

D) Mission Madhumeha through Ayurveda

(2) What is the rank positioned by the India out of 183 countries in 2016 Global Youth Development Index compiled by the Commonwealth Secretariat?

A) 133

B) 113

C) 311

D) 131

(3) Which state became the second Open Defecation Free (ODF) state on October 29, 2016?

A) Uttar Pradesh

B) Arunachal Pradesh

C) Himachal Pradesh

D) Gujarat

(4) The Sports Ministry recently granted recognition to Boxing Federation of India (BFI) as National Sports Federation for Boxing. The present Union Sports Minister is

A) MJ Akbar

B) Harsh Vardhan

C) Anil Madhav Dave

D) Vijay Goel

(5) The government has reconstituted the Inter State Council (ISC) and the Standing Committee of the ISC under Clause 2 of the Inter State Council order,_____.

A) 1989

B) 1974

C) 1990

D) 1999

(6) Which country has clinched the First prize in Senior International roller skating medal in the Asian Championship in China?

A) China

B) India

C) South Korea

D) Iran

(7) Which country has introduced temporary ban on catching Hilsa Fish in order to save the hugely popular fish?

A) Sri Lanka

B) Indonesia

C) Mauritius

D) Bangladesh

(8) What is the full form of NCTF?

A) New Council on Trade Facilitation

B) National Council on Trade Facilities

C) National Committee on Trade Facilitation

D) National Committee of Foreign Trade

(9) Kristalina Georgieva, who has been appointed chief executive of the World Bank (WB), is belonged to which country?

A) Israel

B) Germany

C) France

D) Bulgaria

(10) Which film won the award for best documentary at the 6th CAM International Film Festival in Cairo?

A) Bawandar

B) Daughters of Mother India

C) Nachom-ia Kumpasar

D) Keshu


(1) C   (2) A   (3) C   (4) D   (5) C   (6) D   (7) D   (8) D   (9) D   (10) B

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email