(1) Pakistan has officially postponed the 8-nation SAARC summit 2016. Which of the following is NOT a member country of SAARC as of now?

A) Sri Lanka

B) Bhutan

C) Afghanistan

D) Myanmar

(2) Who inaugurated the INDOSAN (India Sanitation Conference) in New Delhi?

A) Narendra Modi

B) Pranab Mukherjee

C) Venkaiah Naidu

D) Narendra Singh Tomar

(3) Which date is observed as International Translation Day every year to show solidarity of the worldwide translation community?

A) September 27

B) September 28

C) September 29

D) September 30

(4) Which state has topped list of endemic flowering plant in India, as per the recently released publication of Botanical Survey of India (BSI) titled “Endemic Vascular Plants of India”?

A) Kerala

B) Tamil Nadu

C) Manipur

D) Maharashtra

(5) Which state has become the first Indian state to adopt Center’s Street Lighting National Programme (SLNP) in all its urban local bodies (ULB)?

A) Rajasthan

B) Assam

C) Tamil Nadu

D) Punjab

(6) Russian and Cuba have signed an agreement on cooperation in the field of peaceful atomic energy use. The currency of Cuba is

A) Pound

B) Peso

C) Rand

D) Krona

(7) In which province of China is the 1000 year old Pagoda located which has recently declared the world’s tallest wooden pagoda by the Guinness World Records?

A) Liaoning

B) Zhejiang

C) Guizhou

D) Shanxi

(8) Who has been appointed as the Chairman and Managing Director of Scooters India under the Ministry of Heavy Industries?

A) M. A. Chidambaram

B) R. Sreenivasulu

C) Venu Srinivasan

D) Jonadob Nathaniel

(9) On September 30 which two companies have signed a 15-year partnership for automation and development and operations?

A) Facebook and Microsoft

B) Oracle and Capgemini

C) HCL and IBM

D) Wipro and Infosys

(10) Interest rates on small savings schemes has been cut by ___% for the October-December quarter of 2016-17.

A) 0.1

B) 0.4

C) 0.2

D) 0.5


(1) D   (2) A   (3) D   (4) B   (5) A   (6) B   (7) D   (8) B   (9) C   (10) A

One Response to “30 September 2016 Current Affairs Quiz”

  • kishan says:

    Very Good Site.

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email