(1) What is the India’s position in the 2016 Logistics Performance Index (LPI)?

A) 54th

B) 46th

C) 22nd

D) 35th

(2) The Union Cabinet has approved creation of a PDF to catalyse Indian economic presence in Cambodia, Laos, Myanmar and Vietnam. Here, the term PDF stands for

A) Proposed Development Fund

B) Preferential Development Fund

C) Project Development Fund

D) Potential Development Fund

(3) The BRICS Convention on Tourism has started in which World heritage site of India?

A) Ajanta Caves

B) Humayun’s Tomb

C) Khajuraho

D) Nalanda Mahavihara

(4) Renowned Indian sand artist Sudarsan Pattnaik has won the gold medal in people’s choice prize at world championship festival of sand sculpting Russe, 2016, which was held in which of the following country?

A) Bulgaria

B) Switzerland

C) Germany

D) Mexico

(5) Jharkhand has become the first state to implement Public Fund Management System (PFMS). The present CM of the state is

A) Draupadi Murmu

B) Raghubar Das

C) Arjun Munda

D) Hemant Soren

(6) Which of the following entertainment groups has sold ‘TEN Sports Network’ to Sony Pictures?


B) Star

C) TV18


(7) Who has been appointed as the new Chancellor of The Energy and Resources Institute (TERI) University?

A) Mehant Kumar

B) Disha Nehwal

C) Ashok Chawla

D) Lalit Jain

(8) Which country has ousted it president through an impeachment process?

A) Brazil

B) England

C) China

D) Syria

(9) Flipkart owned mobile payments startup PhonePe, in partnership with which private lender, has launched unified payments interface (UPI) based payments app?

A) Yes Bank

B) Federal Bank

C) HDFC Bank


(10) Which statement is incorrect related to the dissolution of Central Inland Transport Corporation Limited approved by Prime Minister Shri Narendra Modi?

A) MoU signed between Indian Computer Emergency Response Team and Ministry of Cabinet Office, UK

B) PM approved to produce a Project Development Fund (PDF) with a corpus of Rs 200 Crore.

C) PM approved the scheme for grant of Permanent Residency Status (PRS) to foreign investors

D) This pact provides an aid for catalyzing Indian economic presence in the Cambodia, Laos, Myanmar and Vietnam.


(1) D   (2) C   (3) C   (4) A   (5) B   (6) A   (7) C   (8) A   (9) A   (10) B

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email