(1) Name the senior diplomat, who has to be Pakistan’s new High Commissioner to India?

A) Sohail Mahmood

B) Ashraf Qazi

C) Javed Malik

D) None

(2) Name the Indian American who has been nominated for the member of FERC, recently?

A) Ajit Varadaraj pai

B) Neil Chatterjee

C) Both

D) None

(3) Name the person, who has been presented, presidential Awards for classical Tamil, recently?

A) Pranab Mukherjee

B) Narendra Modi

C) Rajnath Singh

D) None

(4) Name the Indian woman cricketer, who han been became highest wicket taken in women’s ODI’s?

A) Anjum Chopra

B) Mithali Raj

C) Jhulan Goswami

D) None

(5) Name the legendary sitarist, who has been passed away in Karachi, Pakistan recently?

A) Ustad Rais Khan

B) Ustad Alikah

C) Ustad N Saami

D) None

(6) Name the person, who has been elected as President of South Korea, recently?

A) Moon – Jae- in

B) Park – Jen – Hi

C) Both

D) None

(7) Name the CM, who has been unveiled Logo and mascot by Asian Athletics Championships in Odisha State?

A) Naveen Patnaik

B) Nitish Kumar

C) M. Parikar

D) None

(8) State the day, on which we celebrate World Migratory Bird Day, every year?

A) 8th May

B) 9th May

C) 10th May

D) 11th May

(9) Name the Plan, which hs announced by Rajnath Singh to tackle of left wing Extremism, recently?




D) None

(10) Name USA based Indian, who has been won his 5th PSA litle, recently?

A) Saurav Ghosal

B) B.S. Anuroop

C) Vikram Malhotra

D) None

(11) Name the court of India, which has becomes first paperless digital court, recently?

A) Supreme Court

B) Delhi High Court

C) Mumbai High Court

D) Kolkata High Court


(1) A    (2) B    (3) A    (4) C    (5) A    (6) A    (7) A    (8) C    (9) B    (10) C    (11) A

Click Here to download today’s Current Affairs in PDF Format

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email