SSC Combined Graduate Level ( Pre ) Exam:2011    

1. As announced by the Finance Minister in his Budget speech on 28th February 2011, with a view to assist states in modern stamp and registration administration, E – stamping is expected to be rolled in the districts of different States in

1. One Year

2. two years

3. three years

4. five years

Ans – 3

2. In the budget for 2011 – 12, the figure ( % of GDP ) for 2011 – 12 has been pegged at

1. 5.1

2. 5.0

3. 4.6

4. 3.4

Ans – 3

3. As per Railway Budget for 2011 – 12, the senior citizen concession for men has been increased from

1. 25% to 30%

2. 30% to 40%

3. 40% to 50%

4. 30% to 50%

Ans – 2

4. The monster earth quake – cum – tsunami which hit Japan on March 11, 2011 has moved the country’ s main island, Honshu, by about

1. two feet

2. three feet

3. five feet

4. eight feet

Ans – 4

5. Which troubled model was recalled recently by the Indian automobile giant Maruti Suzuki, for replacement of faulty fuel pump gasket ?

1. Maruti 800

2. Maruti A – Star

3. WagnoR

4. Baleno

Ans – 2

6. As a part of Human Resource Development Ministry’s ‘ brain gain ‘ policy to attract global talent, 14 world class universities are proposed to be set up in various states.  Name the state from the following where no university of the aforesaid type is proposed to be located ?

1. Punjab

2. Bihar

3. Rajasthan

4. Uttarakhand

Ans – 4

7. 2018 FIFA World Cup would be held in

1. Russia

2. Qatar

3. France

4. Netherlands

Ans – 1

8. Who among the following was not the recipient of Nobel Prize in Economics 2010 ?

1. Peter A. Diamond

2. Christopher A. Pissarides

3. Lui Xiaobo

4. Dale Mortensen

Ans – 3

10 Responses to “SSC Combined Graduate Level Exam Previous Questions”

  • narendrakumar says:

    i want a 2016 syllabus ssc ib please

  • sanjay says:

    pls give previous ques

  • MUKESH KUMAR says:

    SSC QUESTION 2013

  • subran.r says:

    pl,give cglexam previous questians

  • NIKITA SAHU says:

    plz sent me previous paper of LIC AAO exam

  • sita says:

    please sent me previous paper of LIC ADO exam

  • mukesh kumar yogi says:

    Please send me the questions of general computer sciece for the preparation of SBI bank exam.

  • rajesh pandey says:

    please send me all latest & askable questions which is asked in ibps examination.

  • deepak kumar kumawat says:

    i want to know cuurent affair and also want to know about ssc
    recurting deetail in 2012-13

  • sameer says:

    how would I get current affairs alerts give me the channel name so can subscribe for ca alerts

Leave a Reply


Share:
Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email