SSC SI In Delhi Police, CAPFS & ASI In CISF Exam  Held on 22-06-2014

1) Which one of the following country as the 147th member, has occupied WTO currently?

A) Bhutan

B) Nepal

C) Uganda

D) Bangladesh

Ans- C

2) EPZ stands for ?

A) Economic Promoting Zones

B) Export Promotion Zones

C) Economic Protecting Zones

D) Export Oriented Zones

Ans- B

3) Which Indian University bagged Best Research Award at 100th Indian Science Congress?

A) University of Delhi

B) University of Kashmir

C) University of Mumbai

D) University of Sikkim

Ans- B

4) Who was the first woman winner of Kaun Banega Crorepati 6 ?

A) Kiran Bedi

B) Lata Mangeshkar

C) Sumeet Kaur Sawhney

D) Priety Zinta

Ans- C

5) Who was appointed new United State Defence Secretary in January 2013?

A) Donald Rumsfeld

B) Robert M Gates

C) Leon Panetta

D) Chuck Hagel

Ans- D

6) who took the charge as new Deputy Governor of Reserve Bank of India in January 2013?

A) Urjit Patel

B) Dr C Rangarajan

C) S Venkataraman

D) Dr. Y Venugopal Reddy

Ans- A

7) Which Political Leader was sent to Jail for teacher recruitment scam in January 2013?

A) om Prakash Chautala

B) D V Sadananda Gowda

C) Raja Bhaiya

D) Suresh Kalmadi

Ans- A

8) Who launched National Peoples Party on 5th January 2013?

A) Somnath Chatterjee

B) Shivraj Patil

C) KS Hegde

D) P A Sangma

Ans- D

9) Who won the Top Ranker’s Entrepreneurial Path Breaker Award 2013?

A) Prof D K Bandyopadhyay

B) Ajay Shankar

C) B Prasada Rao

D) Pratip Chaudhuri

Ans- C

10) Which player got stripped of his seven Tour de France titles and got banned for life after the International Cycling Union?

A) Nicola Adams

B) Chris Iloy

C) Lance Armstrong

D) Jason Kenny

Ans- C

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email