(1)With which country China has launched direct rail & sea freight service as a part of economic corridor project of the two countries launched in 2015?


B) India

C) Pakistan

D) Japan

(2)Which international organisation has inscribed Yoga in the representative list of Intangible Cultural Heritage of Humanity?





(3)Who flagged off the trail run of the lucknow metro rail service from Transport Nagar Metro depot to8.5 km stretch Charbaghstation on December 1, 2016.

A) Akhilesh Yadav

B) Ram Naik

C) MohD.Azam Khan

D) Shivpal Yadav

(4) Who has been conferred with the second ICCR ‘Distinguished Indologist Award At the President of India, Shri Pranab Mukherjee on December 1, 2016 at a function held at Rashtrapati Bhavan in New Delhi?

A) Professor Pandurang Vaman Kane

B) Professor Heinrich Von Stietencron

C) Professor Yu Long Yu

D) Professor David Shulman

(5)Which space tech firm has signed a verified commercial launch contract with Indian Space Research Organisation (ISRO) on December 1, 2016, for its mission to land a spacecraft on the moon with an aim to win Google Lunar XPRIZE?

A) TeamIndus

B) Blue Origin

C) SpaceDev

D) Mishaal Aerospace

(6) The Competition Commission of India (CCI) has approved the merger of Bharatiya Mahila Bank (BMB) with the SBI. The BMB is headquartered at

A) Mumbai

B) Kolkata

C) Chennai

D) New Delhi

(7)The Insolvency and Bankruptcy Code kicked in recently from

A) 01 Dec, 2016

B) 02 Dec, 2016

C) 15 Nov, 2016

D) 10 Nov, 2016

(8)Who will lead the Indian delegation at the Heart of Asia conference?

A) Nitin Gadkari

B) Subramaniam Swamy

C) Sushma Swaraj

D) Arun Jaitley

(9)Name the cyclone which is heading towards Tamil Nadu and Puducherry will weaken on December 2.

A) Nadia

B) Nada

C) Nargis

D) Narelle

(10)India has signed a Rs.5000 crore deal for 145 M777 ultra-light howitzers with which country?

A) Sweden

B) Russia


D) France


(1) C   (2) D   (3) A   (4) C   (5) A   (6) D   (7) A   (8) D   (9) A   (10) C



Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email