(1) The world’s highest bridge, Beipanjiang Bridge, was opened to traffic in which country recently?

A) Singapore

B) Switzerland


D) China

E) France

(2) The only non-banking finance company (NBFC) among the 10 entities to receive in-principle approvals from the RBI to start small finance banks is

A) Tata Capital

B) Mahindra Finance

C) ESAF Microfinance and Investments

D) Equitas Holdings

E) AU Financiers

(3) Kush Bhagat, who created history in UAE winning 3 gold medals recently, plays

A) chess

B) badminton

C) tennis

D) squash

E) snooker

(4) Narinder Batra recently resigned as the associate vice-president of which of the following sports bodies recently?

A) Badminton Association of India

B) All India Tennis Association

C) Indian Boxing Federation

D) Archery Association of India

E) Indian Olympic Association

(5) What is the currency of Singapore?

A) Pound

B) Dollar

C) Peso

D) Rupee

E) Shekel

(6) Who is the new Chief of the Army Staff (COAS) of the Indian Army?

A) Vikram Singh Rathore

B) Bipin Rawat

C) Velu Nair

D) Birender Singh

(7) Who has been named as the new Prime Minister of Romania?

A) Victor Ponta

B) Sevil Shhaideh

C) Klaus Iohannis

D) Sorin Grindeanu

(8) Eknathrao Vikhe-Pati, who passed away recently, was the well-known politician of which state?

A) Rajasthan

B) Uttar Pradesh

C) Gujarat

D) Maharashtra

(9) Where is the headquarters of the International Federation of Football History & Statistics (IFFHS)?

A) United States

B) France

C) Germany

D) Switzerland

(10) India’s first transgender school “Sahaj International” has started in which state?

A) Tamil Ndau

B) Kerala

C) Karnataka

D) Andhra Pradesh

(11) Which state government has recently declared 50% reservation in judicial services for OBCs, SCs, STs and EBCs?

A) Odisha

B) Madhya Pradesh

C) Bihar

D) Assam

(12) Which of the following banks has tied up with online portal “magicbricks.com” to conduct joint marketing activities?


B) Punjab National Bank

C) HDFC Bank

D) State Bank of India

(13) The book “The Secret Chord” has been authored by whom?

A) Alice Hoffman

B) Geraldine Brooks

C) T D Ramakrishnan

D) Tishani Doshi

(14) Who has been honored as the World’s Best Playmaker 2016 on December 29, 2016, by the International Federation of Football History and Statistics (IFFHS)?

A) Toni Kroos

B) Andrés Iniesta

C) Lionel Messi

D) Riyad Mahrez

(15) Name the Indian Tennis Player who has announced his retirement from the professional tennis on 01 January 2017.

A) Sumit Nagal

B) Somdev Devvarman

C) Rohan Bopanna

D) Yuki Bhambri

(16) Who has won the 2016 Mubadala World Tennis Championship at Abu Dhabi?

A) David Ferrer

B) Rafael Nadal

C) Stan Wawrinka

D) Milos Raonic

(17) Which e-commerce firm has planned to launch an “Airborne Fulfillment Center” (AFC) to deploy Drones for delivering its items in minutes?

A) Amazon

B) Snapdeal

C) Alibaba

D) Flipkart

(18) What is the new extended deadline announced by the Reserve Bank of India for the Non Resident Indian (NRIs) citizens to exchange the demonetized notes?

A) March 31, 2017

B) April 1, 2017

C) June 30, 2017

D) July 31, 2017

(19) Which country has announced a plan to ban all ivory trade and processing activities in the country by the end of 2017?

A) China


C) South Africa

D) Russia

(20) India’s first laser technology-based advanced AVMS RTO check-post has been set up in which state?

A) Haryana

B) Gujarat

C) Maharashtra

D) Rajasthan

(21) What is the new Credit Guarantee limit for Micro Small and Medium Enterprises as decided by the Union Government on December 31, 2016?

A) 1 Crore

B) 2 Crore

C) 5 Crore

D) 7 Crore

(22) V Sasikala has been appointed as the General Secretary of




D) CPI (M)

E) None of the above

(23) Who has been elected as the National President of Samajwadi Party?

A) Shivpal Yadav

B) Mulayam Singh

C) Ramgopal Yadav

D) Amar Singh

E) Akhilesh Yadav

(24) Which of the following parties has made govt. in Arunachal Pradesh?

A) Congress




E) None of the above

(25) Which of the following place is the first to enter New year?

A) Japan

B) Pacific Islands

C) Australia

D) New Zealand

E) India

(26) Who has taken over as India’s new Air Force Chief?

A) Arup Raha

B) Birender Singh Dhanoa

C) Bipin Rawat

D) Dalbir Singh Suhag

E) None of the above

(27) Which of the following bowlers has bagged the top bowler position in ICC Test rankings?

A) Ravindra Jadeja

B) Ben Stokes

C) Ravichandran Ashwin

D) Moeen Ali

E) None of the above

(28) Which of the following companies has filed a patent to use airships to deliver its products?

A) Flipkart

B) Amazon

C) Snapdeal

D) Alibaba

E) None of the above


(1) D   (2) E   (3) A   (4) E   (5) B   (6) B   (7) D   (8) D   (9) D   (10) B   (11) C   (12) D   (13) B   (14) C   (15) B   (16) B   (17) A   (18) C   (19) A   (20) B   (21) B   (22) C   (23) E   (24) D   (25) B   (26) B  (27) C   (28) B

One Response to “01 January 2017 Current Affairs Quiz”

  • E. Dileep kumar says:

    Current affairs of this website is more useful to me for preparing for the competitive exams.

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email