(1) According to the 2011 census ___ of the disabled population attended educational institutions.

A) 2/3

B) 1/4

C) 1/3

D) 1/5

(2) Which of the following states observed it formation day on 1 Nov? The state was created on this day in 1966.

A) Punjab

B) Haryana

C) Tamil Nadu

D) Karnataka

(3) In which state is Naya Raipur located?

A) Bihar

B) Uttar Pradesh

C) Madhya Pradesh

D) Chhattisgarh

(4) Who is the newly appointed chairman of the Central Board of Direct Taxes (CBDT)?

A) Sushil Chandra

B) Kaushal Sharma

C) Junad Khan

D) KV Pathak

(5) Name the Head of Twitter India who resigned from his post on November 1.

A) Varsha Varman

B) Yelavarthy Nayudamma

C) Indradeep Sinha

D) Rishi Jaitly

(6) Name the German football player who announced his retirement on November 1.

A) Fritz Abromeit

B) Patrick Amrhein

C) Angelo Barletta

D) Miroslav Klose

(7) Name the power generation company which has commissioned its 50 Megawatt (MW) wind power project (WPP) in Jaisalmer, Rajasthan.

A) NHPC Limited


C) MSPL Limited

D) Welspun Energy

(8) Which of the following states has become the third Open Defecation Free (ODF) state in the country?

A) Kerala

B) Haryana

C) Gujarat

D) Tripura

(9) Name the research institute which has developed a salt to combat bacterial infections.

A) Indian Institute of Science

B) Bangalore Medical College and Research Institute

C) Bose Institute

D) Amrita Institute of Medical Sciences

(10) Kylie Verzosa, who has been crowned Miss International 2016, is belonged to which country?

A) Nicaragua

B) Philippines

C) Argentina

D) Venezuela


(1) A   (2) B   (3) D   (4) A   (5) D   (6) D   (7) A   (8) A   (9) A   (10) B

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email