Click here to download 02 June 2018 CA Quiz in PDF Format

1) Giuseppe Conte Sworn in as which country PM?
(A) Spain
(B) France
(C) Italy
(D) Germany
Answer: C

2) Name the newly appointed Secretary of the Ministry of Information & Broadcasting?
(A) Satyapal Singh
(B) Vijay Gokhale
(C) NK Sinha
(D) Amit Khare
Answer: D

3) Who gives Padma Shri award to Tommy Koh?
(A) Narendra Modi
(B) Manmohan Singh
(C) Atal Bihari Vajpayee
(D) I. K. Gujral
Answer: A

4) Who Confers FICCI Smart Policing Awards 2018?
(A) Kirodi Lal Meena
(B) Harshvardhan Singh
(C) Ramnarayan Dudi
(D) Vijay Goel
Answer: D

5) ISL Club FC Pune City who has appointed as their head coach?
(A) Marcos Paqueta
(B) Neymar
(C) Ronaldo
(D) Thiago Silva
Answer: A

6) Which country has renamed its oldest and largest military command – the Pacific Command – to Indo-Pacific Command?
(A) India
(B) China
(C) United States
(D) Bangladesh
Answer: C

7) What is the rank of India in Save the Children’s ‘End of Childhood Index 2018′?
(A) 113
(B) 121
(C) 103
(D) 131
Answer: A

8) Name the former football player, representer of Tata Football Club who passed away due to illness?
(A) Isaako Aaitui
(B) Joe Abbey
(C) Fay Abbott
(D) Timothy Pereira
Answer: D

Leave a Reply


Share:
Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email