(1) Which of the following banks recently launched a credit facility against home loans for salaried customers who can seek loans up to Rs 1 cr for personal needs?


B) HDFC Bank

C) Federal Bank

D) Axis Bank

(2) In a bid to boost ties with India, which country recently announced 19 grants worth $6,30,000 dollars for several projects in the field of education, science, sports, arts and culture?

A) Australia

B) Japan

C) China

D) France

(3) “Sampriti-2016” a joint military training exercise will be conducted between India and which country?

A) Myanmar

B) Bangladesh

C) Italy

D) Venezuela

(4) PM Narendra Modi recently presented the Ramnath Goenka Awards in New Delhi. The awards honour exceptional work across 28 categories related to

A) education

B) journalism

C) scientific research

D) social service

(5) Which company has signed a MoU with the HRD Ministry to create job opportunities for Indian students?

A) Apple

B) LinkedIn

C) DeLoitte

D) Oracle

(6) Ministry of HUPA and Common Services Centre e-Governance Services India Limited of the Ministry of Electronics and Information Technology signed an (MoU) for enabling online submission of applications under which scheme?





(7) The 7th edition of Asian Ministerial Conference on Disaster Risk Reduction (AMCDRR) has started in which city?

A) Agartala

B) Pune

C) Guwahati

D) New Delhi

(8) Kwon Taek Im, who will be honoured with the Lifetime Achievement Award at the 2016 International Film Festival of India (IFFI), is belonged to which country?

A) Japan

B) Taiwan

C) South Korea

D) Malaysia

(9) Name the person who has become the first Sikh to be appointed to the Canadian Senate.

A) Jassa Singh Ahluwalia

B) Manjit Bawa

C) Ajay Mittal

D) Sarabjit Singh Marwah

(10) India’s Pratul Joshi, who clinched the Bahrain International Challenge tournament at Segayya in Bahrain, is a

A) tennis player

B) squash player

C) shuttler

D) shooter


(1) A   (2) A   (3) B   (4) B   (5) B   (6) D   (7) D   (8) C   (9) D   (10) D

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email