(1) Which country has signed a MoU with China regarding the Belt and Road Initiative?

A) Estonia

B) Latvia

C) Belarus

D) Sweden

(2) “Pradhan Mantri Surakshit Matritva Abhiyan” scheme has been launched by which union minister in New Delhi?

A) Maneka Gandhi

B) M. Venkaiah Naidu

C) Narendra Modi

D) Jagat Prakash Nadda

(3) The government has fined $1.55 billion on which company in the ONGC Gas Dispute?

A) Haldia Petrochemicals

B) Indian Petrochemicals Corporation Limited

C) Manali Petrochemical

D) Reliance Industries Ltd

(4) Name the Bollywood actor who has been as the Brand Ambassador for Switzerland Tourism.

A) Ranveer Singh

B) Shahrukh Khan

C) Aamir Khan

D) Salman Khan

(5) Who has been elected by the UN to its top body of legal experts?

A) Syed Hasan Imam

B) Nagendra Nath Jha

C) Aniruddha Rajput

D) Vinod Patel

(6) The World Health Organisation (WHO) has now advised proper washing, no shaving in fight against hospital superbugs. The WHO is headquartered at

A) Geneva, Switzerland

B) Paris, France

C) New York, US

D) London, UK

(7) Which Bollywood personality will be honoured with a Lifetime Achievement Award at the 2016 Dubai International Film Festival (DIFF)?

A) Amitabh Bachchan

B) Yash Raj Chopra

C) Rekha

D) Jeetendra

(8) “Aware and Care” the health awareness campaign has been launched by which state government?

A) Uttar Pradesh

B) Kerala

C) Punjab

D) Karnataka

(9) According to the Centre for Science and Environment (CSE) which state/UT is facing the worst spell of smog in 17 years?

A) Tamil Nadu

B) Rajasthan

C) Daman and Diu

D) Delhi

(10) Which team won the 2016 World Series Baseball Tournament?

A) Cleveland Indians

B) Tampa Bay Rays

C) Chicago Cubs

D) Cincinnati Reds


(1) B   (2) D   (3) D   (4) A   (5) C   (6) A   (7) C   (8) C   (9) D   (10) C

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email