(1) In which year was World Space Week first observed?

A) 1982

B) 2005

C) 1999

D) 2000

(2) On October 4 India and Singapore signed how many agreements in the fields of skill development and IPR to boost bilateral relations between them.

A) 2

B) 3

C) 5

D) 6

(3) What is the current repo rate, as per the recently released 4th bi-monthly monetary policy statement for the year 2016-17?

A) 6.00%

B) 6.50%

C) 6.25%

D) 6.75%

(4) Who among the following has/have received the Nobel Prize in Physics for 2016 for their discovery of a mathematical framework in the field of topography?

A) David J Thouless

B) Duncan M Haldane

C) J Michael Kosterlitz

D) All the above

(5) From which date onwards, the government has made Aadhaar mandatory for availing cooking gas (LPG) subsidies for its citizens?

A) October 31

B) November 30

C) December 31

D) January 31

(6) Which union minister has launched the Indian Bridge Management System (IBMS) in New Delhi?

A) Nitin Gadkari

B) Rajnath Singh

C) Kalraj Mishra

D) Anant Geete

(7) Who has been awarded the 2016 John F. Richards Prize?

A) Farina Mir

B) Nayanjot Lahiri

C) Sunil Amrith

D) Azfar Moin

(8) In which country is the robot, Kirobo Mini manufactured?

A) China

B) Japan

C) South Korea

D) India

(9) Name the scheme launched by the government for simplifying the process for incorporation of companies to improve ease of doing business.





(10) What is the name of World’s tallest wood building?

A) Forests Lands

B) Brock Commons

C) Wood House

D) Tree House


(1) C   (2) B   (3) C   (4) D   (5) B   (6) A   (7) B   (8) B   (9) A   (10) B

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email