(1) Mother Teresa was recently declared a saint by Pope Francis in Vatican City. The 12-member central delegation from India to the ceremony was led by

A) Sushma Swaraj

B) Rajnath Singh

C) Arun Jaitley

D) Ananth Kumar

(2) In which city of China is G20 Summit being held?

A) Beijing

B) Gunjhao

C) Hangzhou

D) Zhejiang

(3) Which Olympic Shooting champion of India has announce his retirement?

A) Gagan Narang

B) Raninder Singh

C) Abhinav Bindra

D) Chain Singh

(4) Who has become the first Asian to be awarded with the Heritage Heroes Award by the International Union for Conservation of Nature (IUCN)?

A) Bibhuti Lahkar

B) Surinder Bora

C) Tanmoy Bhasker

D) Sangeeta Singh

(5) Which of the following companies has adopted the EU-US privacy shield framework?

A) Microsoft

B) Facebook

C) Twitter

D) Apple

(6) Who won the Italian Grand Prix?

A) Nico Rosberg

B) Sebastian Vettel

C) Kimi Raikkonen

D) Lewis Hamilton

(7) The book “Leaping Poetry: An Idea with Poems and Translations” has been authored by whom?

A) Lakshmi Holmstrom

B) Robert Bly

C) Bhikhu Parekh

D) Amalendu Misra

(8) The Phulwari Wildlife Sanctuary is located in which state of India?

A) Gujarat

B) Rajasthan

C) Uttar Pradesh

D) Odisha

(9) Scientists have discovered a ’ghost snake’, a new species of elusive, pale grey reptiles dwelling in ______.

A) Swaziland

B) India

C) Madagascar

D) Cambodia

(10) Majuli Island was recently declared the largest river island in the world by Guinness World Records. The island is situated in

A) Manipur

B) Tripura

C) Mizoram

D) Assam


(1) A   (2) C   (3) C   (4) A   (5) A   (6) A   (7) B   (8) B   (9) C   (10) D

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email