(1) When is World Tsunami Awareness Day observed?

A) November 4

B) November 3

C) November 6

D) November 5

(2) India has signed an oil production deal with which country?

A) Saudi Arabia

B) Venezuela

C) Oman

D) China

(3) President Pranab Mukherjee has approved a ____% hike in Dearness Allowance (DA) to central government employees.

A) 3

B) 1

C) 4

D) 2

(4) Which state tops in World Bank’s Energy-Saving Rankings?

A) West Bengal

B) Andhra Pradesh

C) Tamil Nadu

D) Maharashtra

(5) Name the Chinese film which has been selected as the official film for the Academy Award for Best Foreign Language Film.

A) The Promise

B) Back to 1942

C) Xuanzang

D) The Story of Qiu Ju

(6) The central govt has set an ambitious target of adding 175 GW renewable energy generation capacity by

A) 2017

B) 2018

C) 2020

D) 2022

(7) Which state government has recently inked MoU with Union Ministry of Civil Aviation for Regional Connectivity Scheme (RCS)-UDAN?

A) Assam

B) Odisha

C) Haryana

D) Madhya Pradesh

(8) USA has banned which country from opening its financial institutes in the country?

A) Pakistan

B) Iran

C) North Korea

D) Russia

(9) Who has been elected as Chairman of PwC India?

A) Shyamal Mukherjee

B) Deepak Kapoor

C) Vikas Seth

D) Ajay Kangoo

(10) Which team won the 2016 Asian Women’s Hockey Champions Trophy?

A) India

B) China

C) Japan

D) South Korea


(1) D   (2) B   (3) D   (4) B   (5) C   (6) D   (7) A   (8) C   (9) A   (10) A

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email