(1) What is India’s rank in the latest Grant Thornton International Business Report on optimism index?

A) 3rd

B) 1st

C) 4th

D) 2nd

(2) The first-ever International Agro-biodiversity Congress (IAC) has started in which of the following cities?

A) New York

B) Berlin

C) Kathmandu

D) New Delhi

(3) The book “An Era of Darkness: The British Empire in India” has been authored by whom?

A) Amrish Tripathi

B) Hamid Ansari

C) Shashi Tharoor

D) Romesh Dutt

(4) On November 7 India will celebrate the 128th birth anniversary of which scientist?

A) Debendra Mohan Bose

B) Sisir Kumar Mitra

C) K. R. Ramanathan

D) CV Raman ——-

(5) Who has been appointed as the new Executive Director (ED) of the Reserve Bank of India (RBI)?

A) K K Malhotra

B) M Rajeshwar Rao

C) Arindam Kunar

D) Greesh Bindra

(6) What is the India’s position on the global business optimism index, as per the latest Grant Thornton International Business Report?

A) 5th

B) 9th

C) 2nd

D) 4th

(7) Which country is hosting the Conference of Parties (COP22) of the UN Framework Convention on Climate Change (UNFCCC) ?
A) India

B) Morocco

C) Nepal

D) Palestine

(8) Who has been appointed as MD & CEO of Central Registry of Securitisation Asset Reconstruction and Security Interest of India (CERSAI)?

A) Rishabh Jain

B) Praveen Kumar Sharma

C) Kirti Singh

D) Sudha Singhvi

(9) Which Indian Armed Force has launched “Operation school chalo” in South Kashmir?

A) Indian Army

B) Indian Air Force

C) Indian Navy

D) All of the above

(10) The National Cancer Awareness Day is observed on which date in India?

A) November 8

B) November 7

C) November 5

D) November 6

Answers:-

(1) D  (2) D  (3) C  (4) D  (5) B  (6) C  (7) B  (8) B  (9) A  (10) B

2 Responses to “06 November 2016 Current Affairs Quiz”

  • rajesh says:

    Good news. Please share current affairs up to date to my mail id.

  • hemraj kumar says:

    Awesome Website.

Leave a Reply


Share:
Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email