(1) The Department of Telecom (DoT) has created ‘Urja Mitra Helpline’ through which customers can get information on power outages by dialling

A) 14401

B) 14402

C) 14403

D) 14404

(2) Which of the following Indian films was conferred the Best Film award at the 1st BRICS Film Festival which concluded recently?

A) Mohenjo Daro

B) Udta Punjab

C) Airlift

D) Thithi

(3) The national award winner and veteran director KG George has been selected for the JC Daniel award 2015, the highest honor for outstanding contribution to Malayalam cinema given by

A) Telangana

B) Andhra Pradesh

C) Tamil Nadu

D) Kerala

(4) India and Chile recently expanded their Preferential Trade Agreement. The currency of Chile is

A) Euro

B) Pound

C) Peso

D) Franc

(5) Union Minister of State for Labour and Employment Bandaru Dattatreya inaugurated the first phase of telemedicine services of ESIC recently. The term ESIC means

A) Employees Services Insurance Corporation

B) Employees Specific Insurance Corporation

C) Employees Statutory Insurance Corporation

D) Employees State Insurance Corporation

(6) Name the present Union Minister of State for Petroleum and Natural Gas who recently launched Gas4India campaign aimed at promoting the use of gas in the country.

A) Dharmendra Pradhan

B) Shripad Yesso Naik

C) Rajiv Pratap Rudy

D) Santosh Kumar Gangwar

(7) The tropical storm Namtheun hit which of the following countries recently?

A) Chile

B) Mexico

C) Malaysia

D) Japan

(8) R S Sundar is the Project Director of which nuclear power plant?

A) Kaiga

B) Kudankulam

C) Tarapur

D) Narora

(9) The next G20 Summit will be held in?

A) India

B) France

C) Japan

D) Germany

(10) India and which of the following country has agreed to step up security cooperation recently?

A) Tajikistan

B) China

C) Uzbekistan

D) Russia


(1) A   (2) D   (3) D   (4) C   (5) D   (6) A   (7) D   (8) B   (9) D   (10) D

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email