(1) The PRABAL DOSTYK-16 joint bilateral military exercise is between India and _____.

A) Belarus

B) Kazakhastan

C) Russia

D) Portugal

(2) Which country has been declared free from Yaws and Maternal and Neonatal Tetanus (MNT) by the World Health Organization (WHO)?

A) Sri Lanka

B) Bhutan

C) India

D) Myanmar

(3) The UN Charter, the seminal treaty of the UN, has now been translated into Sanskrit. Which of the following is NOT one of the six official languages of the UN?

A) Hindi

B) Chinese

C) Arabic

D) Spanish

(4) With which country India has signed a memorandum of understanding (MoU) to allow unlimited number of flights into each other’s countries?


B) Australia

C) Britain

D) Greece

(5) Which of the following books has been authored by the US President Barack Obama?

A) Of Thee I Sing

B) The Audacity of Hope

C) Dreams From My Father

D) All the above

(6) Who has been appointed as the part-time chairperson of Unique Identification Authority of India (UIDAI)?

A) Nishant Patil

B) J Satyanarayana

C) Ajay Bhushan Pandey

D) Anand Deshpande

(7) Who was the person who received the world’s first face transplant?

A) Ben Hardwick

B) Isabelle Dinoire

C) Sandra Jensen

D) Freddy Fender

(8) Homestay policy was unveiled by which state?

A) Arunachal Pradesh

B) Assam

C) Odisha

D) Gujarat

(9) Amazon Web Services has launched its first data centre at which place in India. The data centre is part of its $5-billion investment in the country?

A) Mumbai

B) Bengaluru

C) Hyderabad

D) Chennai

(10) Which of the following state government has declared that all natural calamities including unseasonal heavy rain, lightning, Loo and storm etc will be treated as state disaster?

A) Odisha

B) Uttar Pradesh

C) Bihar

D) Maharashtra


(1) B   (2) C   (3) A   (4) D   (5) D   (6) B   (7) D   (8) D   (9) A   (10) B

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email