(1) Bykytzhan Sagintayev was appointed as the new Prime Minister of which of the following countries recently?

A) Tajikistan

B) Kazakhstan

C) Kyrgyzstan

D) Turkmenistan

(2) The Union Home Minister Rajnath Singh recently commissioned the vessel Sarathi, at Goa Shipyard. This is a(n)

A) fast attach craft

B) torpedo launch and recovery vessel

C) offshore patrolling vessel

D) anti-submarine vessel

(3) Which of the following states has bagged ‘Best Horticulture State’ award at the 9th Agricultural Leadership Summit 2016?

A) Punjab

B) Haryana

C) Karnataka

D) Tamil Nadu

(4) The world’s first robotic operation inside the eye has successfully performed in which country?

A) United States

B) China

C) United Kingdom

D) Germany

(5) Who among the following has been appointed as brand ambassador of the ambitious Samajwadi Pension Yojana by Uttar Pradesh govt?

A) Aishwarya Rai

B) Aamir Khan

C) Vidya Balan

D) Salman Khan

(6) The Laser Interferometer Gravitational-wave Observatory or LIGO project has got the in-principle approval by the Union Cabinet. Now, the first LIGO lab outside the US may come up in the Indian state of

A) Gujarat

B) Madhya Pradesh

C) Karnataka

D) Maharashtra

(7) Which state government has recently launched pension scheme for construction workers?

A) Uttar Pradesh

B) Odisha

C) Tamil Nadu

D) Madhya Pradesh

(8) The book “Six Machine” is the autobiography of which cricketer?

A) Yuvraj Singh

B) Chris Gayle

C) Virender Sehwag

D) AB de Villiers

(9) Which of the following has become the first state in the country to roll out the “Twitter Seva” project with the launch of 122 Twitter handles in one go in the state capital?

A) Rajasthan

B) Uttar Pradesh

C) Madhya Pradesh

D) Andhra Pradesh

(10) The “Scooty for College Girls Scheme” has been launched by which state government of India?

A) Himachal Pradesh

B) Punjab

C) Haryana

D) Jammu and Kashmir


(1) B   (2) C   (3) B   (4) C   (5) C   (6) D   (7) B   (8) B   (9) B   (10) D

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email