(1) The World Science Day for Peace and Development (WSDPD) is observed on which date?

A) November 11

B) November 12

C) November 10

D) November 13


(2) The 2016 Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) will be hosted by which country?

A) India

B) Peru

C) China

D) Philippines


(3) Which infrastructure based company has signed MoU with the Maharashtra government for Nagpur smart city project?

A) Ashoka Buildcon

B) Godrej Properties

C) Oberoi Realty

D) Larsen & Toubro (L&T)


(4) Who has been elected as President of the International Criminal Police Organization (Interpol)?

A) Meng Hongwei

B) Jurgen Stock

C) Mireille Balestrazzi

D) Ronald Noble


(5) Name the Indian-American who has been elected to the US House of Representative, winning the Washington State Senate seat.

A) Mani Lal Bhaumik

B) Sal Khan

C) Nayomi Munaweera

D) Pramila Jayapal


(6)The Global Rajasthan Agritech Meet (GRAM) is being held in which city?

A) Ajmer

B) Jaipur

C) Udaipur

D) Kota
(7) Who is author of the book, ‘Back To The Roots, A definitive Guide To Grassroots and Football Development’?

A) Manjit Bawa

B) Dattu Phadkar

C) Shaji Prabhakaran

D) Piru Singh Shekhawat


(8) Which bank has partnered with Flipkart to launch ‘Buzz Credit Card’?




D) Axis
(9) What is the withdrawl limit for cardholders from ATMs?

A) Rs.1500

B) Rs.1000

C) Rs.5000

D) Rs.2000
(10)India’s first-ever Liquefied Natural Gas (LNG) driven bus has been launched in which state?

A) Kerala

B) Assam

C) Tamil Nadu

D) Karnataka



(1)C  (2) B  (3) D  (4) A  (5) D  (6) B  (7) C  (8) D  (9) D  (10) A

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email