(1) Name the state, in which it introduces first cashless in PDS?

A) Gujarat

B) Behar

C) Karnataka

D) Assa

(2) Name the person, who has been appointed as new Sebi Chief, recently?

A) Ajay Tyagi

B) K.M. Chandrasekhar

C) Ajit Seth

D) Pradeep Kumar Sinha

(3) State the no.of post offices have been started as passport Seva Kendra facilities, recently?

A) 55

B) 56

C) 57

D) 58

(4) Name the teak, which has been got the GI tag, produced from Kerala, recently?

A) Nilambur teak

B) Dandeli teak

C) Konni teak

D) None

(5) Name the mission, which has been launched to promote football among school children, recently?

A) Mission XI Million

B) Mission Bhagiratha

C) Mission Kakatiya

D) None

(6) Name the sand artist, who has created a Guinness World Record at puri beach, recently?

A) Ashok Kumar

B) Sudarsan Pattnaik

C) Manas Kumar Sahoo

D) Nitish Bharti

(7) Name the International Airport, which has received CAPA award, recently?

A) Rajiv Gandhi International Airport

B) Indira Gandhi International Airport

C) Subhas Chandrabose International Airport

D) Biju Patnaik International Airport

(8) Name the state, in which first National Women’s Parliament began, recently?

A) Gujarat

B) Assam

C) Kerala

D) Andhra Pradesh

(9) Name the mascot of the FIFA U-17 World Cup India 2017?

A) Fuleco

B) Zabivaka

C) Zakumi

D) Kheleao

(10) Name the theme of BRICS Summit released by China, recently?

A) Stronger partnership for a Bright Future

B) Great partnership for a Bright Future

C) Mega partnership for a Light Future

D) None


(1) A    (2) A    (3) B    (4) A    (5) A    (6) B    (7) A    (8) D    (9) D    (10) A

Click Here to download today’s Current Affairs in PDF Format

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email