(1) The International Day of the Girl Child is observed every year on

A) 05 Oct

B) 09 Oct

C) 11 Oct

D) 12 Oct

(2) Which of the following states has added 21 new districts and now there are 31 districts in the state from 11 Oct?

A) Jharkhand

B) Chhattisgarh

C) Assam

D) Telangana

(3) Parmeshwar Godrej who passed away on October 11 was a ______.

A) Politician

B) Writer

C) Journalist

D) Businesswoman

(4) What is India’s current ranking on the International Food Policy Research Institute’s (IFPRI) Global Hunger Index (GHI) in 2016?

A) 80th

B) 97th

C) 98th

D) 107th

(5) India’s holdings of American government bonds reached $____ billion in July.

A) 125.5

B) 122.2

C) 121.4

D) 123.7

(6) Where are the headquarters of the International Energy Agency (IEA)?

A) Paris

B) Geneva

C) London

D) New York

(7) Total energy demand per person is set to peak in _____.

A) 2023

B) 2061

C) 2074

D) 2030

(8) The Union Government is going to commemorate the birth centenary of social activist and former RSS leader. Who is he?

A) Baba Amte

B) Medha Patkar

C) Kisan Baburao Hazare

D) Nanaji Deshmukh

(9) The World’s first-ever “Bionic Olympics” has started in which country?

A) Malaysia

B) Indonesia

C) China

D) Switzerland

(10) Which Indian cricketer was presented with the prestigious ICC Test Championship mace, following India wins over New Zealand in the third Test at Indore?

A) A.M.S. Dhoni

B) Virat Kohli

C) Rohit Sharma

D) Shikar Dhawan


(1) C   (2) D   (3) D   (4) B   (5) D   (6) A   (7) D   (8) D   (9) D   (10) B

Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email