(1)The India-China Joint Training Exercise “Hand in Hand 2016” is scheduled to be held from Nov 15-27 in

A) Mumbai

B) Chennai

C) Kolkata

D) Pune

(2) The Commerce and Industry Minister Nirmala Sitharaman recently signed an agreement on trade and commerce with her counterpart Tengye Lyonpo Lekey Dorji from

A) Vietnam

B) Philippines

C) Thailand

D) Bhutan

(3) In order to strengthen the cybersecurity in India, government has decided to appoint cyber security officers. In that context what does CERT-In stands for?

A) Indian Computing Emergency Response Team

B) Indian Computer Emerging Response Team

C) Indian Computer Emergency Response Team

D) Indian Cyber Emergency Response Team

(4) Who has been selected by the Madhya Pradesh Government for the Kalidas Samman’ national award for 2015-16?

A) Varsha Varman

B) J.S.Verma

C) Khurram Murad

D) Raj Bisaria

(5) The International Monetary Fund (IMF) has approved a three-year $12 billion loan to which country?

A) Nigeria

B) India

C) Egypt

D) South Africa

(6)Who has become the first Indian to be elected the President of the International Hockey Federation (FIH)?

A) Narinder Batra

B) Dhanraj Pillay

C) K D Singh

D) Kirtan Singh

(7)_The World Pneumonia Day is observed across the world on

A) 02 Nov

B) 05 Nov

C) 11 Nov

D) 12 Nov

(8)Who among the following won the Stefan Edberg Sportsmanship Award at the ATP awards recently?

A) Roger Federer

B) Stan Wawrinka

C) Andy Murray

D) Rafael Nadal

(9)The reverse side of the new Rs 2000 banknote bears a motif of


B) LCA Tejas

C) Arjun Tank

D) Mangalyaan

(10)Who has been appointed as Vice President of USA?

A) Bernie Sanders

B) Mike Pence

C) Ben Carson

D) Rick Santorum


(1)D (2) D (3) C (4) D (5) C (6) A (7) D (8) A (9) D (10) B



Leave a Reply

Free E-mail Job Alerts
Enter your email address:
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email